Wpis z mikrobloga

Masz poniżej 20 lat prawda

@Plecakowicz: Tak, mam między 15 a 20 lat, ale licząc x2 xD Wiem że ludzie nadal pracują na czarno, ale w tym przypadku płace inną raczej w odwrotnym kierunku - na papierze minimalna, do ręki więcej. Rzadko bywa tak, że na papierze minimalna, a do ręki jeszcze mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W ogóle wymaganie cv na kasjera w Żabce to jakiś żart, referencje, doświadczenie zawodowe i umiejętności to można przedstawiać na jakiegoś programistę albo dyrektora, a nie na pracę za najniższą krajową niewymagającą żadnych kwalifikacji. Już więcej byś się dowiedział o człowieku przez telefon jakbyś kilka zdań zamienił, prędzej byś wyczuł z gadki czy masz do czynienia z jakimś patusem, złodziejem czy niedorajdą, niż z tego śmiesznego kawałka papieru.

@krucjan: Zgadzam
  • Odpowiedz
Najważniejsze informacje to są czy nie jest kompletnym debilem, czy nie kradnie i czy nie jest problematycznym patusem. Tego się z cv nie dowiesz, reszta jest praktycznie nie istotną

@krucjan: No tutaj się nie zgadzam... CV wyżej to właśnie widać, że jakiś kompletny debil pisał i cyk - już masz jednego debila odsianego na samym wstępie...

Patologię lub debila łatwo jest poznać po tym, że skończył edukację na gimnazjum, więc
  • Odpowiedz
Rękę dam sobie obciąć, że gdybyś z puli 100 CV wybrał 10 najlepszych na papierze, to wcale nie będzie to najlepsza 10 do tej pracy.

@poleglem: Nigdy nie masz pewności, czy ktoś nie jest ściemniaczem i CV nie zostało przygotowane przez kogoś innego, ale jak ktoś wysyła pracodawcy CV jak wyżej, to już masz 100% pewności, że masz do czynienia z debilem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Prychnąłem gdy zobaczyłem screena, ale potem przeczytałem, że osoba ma 18 lat. Jeśli nie miała doświadczenia, bo nie mogła mieć, to co miała wpisać?

@Maly_Jasio: Jest dużo sposobów, by to obejść. Wpisuje się oczywiście dane kontaktowe i dotychczasową edukację, a resztę CV można zapełnić:
- umiejętnościami twardymi takimi jak języki obce, których Cię uczą w szkole (choćby były na poziomie A2), "znajomość pakietu office" czy "umiejętność obsługi komputera" (niby oczywiste oczywistości, ale
  • Odpowiedz
@7uras: Myśle ze Opowi tutaj chodzi nie tyle o żabkę, a o całokszałt. Przez 18 lat jej jedyne osiągniecie to miesiąc w żabce? Żadnych szkół, kursów? Hobby praca fizyczna?
  • Odpowiedz
mając 18 lat to i tak dobrze że w żabce pracowała. A szkołę jaką miała wpisać skoro nadal się uczy? Podstawówkę? Wtedy z tego byście się śmiali

@Rruuddaa: W CV nie wpisuje się jedynie ukończonych szkół - te, do których aktualnie uczęszczasz również. To dla pracodawcy istotna informacja, czy chodzisz do jakiejś szkoły chociażby z powodu zmniejszonej dyspozycyjności.
  • Odpowiedz
@7uras nie rozumiem z czym macie problem do opa, nawet jak ktoś ma 18 lat i brak doświadczenia to takim cv pokazuje, że jest nieogarem.
Cel zawodowy - "dobrej pracy" - xD
Umiejętności - "na kasie" xD
Ktoś nie umie w wieku 18 lat napisać coś w stylu "obsługa kasy fiskalnej". Serio uważacie, że wszystko jest OK?
  • Odpowiedz