Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@7uras: Widać, że częściowo upośledzony oraz trochę krótko i dawno temu pracował w tej Żabce.
Jak nie masz więcej chętnych to bierz tego na zlecenie lub umowę próbną.
  • 1
@krucjan: @Winden: Poprawnie wypełnione CV i napisanie kilku zdań w liście motywacyjnym pozwala odsiać 90% ludzi z upośledzeniem.
Nawet na magazynie czy w Żabce dobrze by było mieć osobę co umie się wysłowić po polsku i dodać dwa do dwóch czy zapamiętać i zrozumieć coś na dłużej niż 5s.
Jeśli by tego nawet nie wymagali to małpy w zoo taniej by sobie załatwili.
@nieocenzurowany88: No dokładnie... Przecież żyjemy w dobie dostępu do Internetu, #!$%@? - jak ktoś nie ma bladego pojęcia o pisaniu CV to się bierze Google w łapę i w ciągu max 1 godziny już masz o tym pojęcie...

Tutaj komentarze z tego co widzę piszą ludzie równie nierozgarnięci jak autor(ka) tego CV, którzy również mają zerowe pojęcie o jego pisaniu...
Te pomysły, by pominąć wpisywanie w CV szkoły, do której aktualnie
@m0rgi ale ty tak teoretyzujesz, czy zatrudniałeś kiedyś ludzi? No czasem ciężko jest znaleźć debila z chęcią do pracy a co dopiero kogoś elokwentnego. A ładnie wypełnione cv też nie znaczy że nie masz do czynienia z debilem
  • 1
@krucjan: Widać, żeś z biznesem od drugiej strony doczynienia nigdy nie miał stąd nie szanujesz swojego czasu uważając, że wymagania od potencjalnego kandydata to zbędna rzecz i każdemu warto dawać szansę samemu, potencjalnie tracąc kasę i czas.
@m0rgi

wymagania od potencjalnego kandydata to zbędna rzecz i każdemu warto dawać szansę samemu

Gdzie je coś takiego napisałem?

Akurat szukałem pracowników budowlanych i do głowy mi nie przyszło, żeby mi cv wysyłali. Już lepiej na fb napisać ogłoszenie do takich prac i rzucić okiem na profil zainteresowanego, więcej się o człowieku dowiesz niż z jakiegoś bzdurnego cv.

Jeśli dla ciebie szanowne swojego czasu to siedzenie i przeglądanie nic nie znaczących cv
Serio, napisanie kilku zdań o sobie RAZ i wysłanie tego dokumentu do różnych miejsc drogą elektroniczną to nie jest jakieś zadanie czasochłonne ani trudne, jeśli ktoś sobie z tym nie radzi to raczej się nie nadaje do najprostszej pracy.

@Mave: Ja to właśnie nie mogę z oburzonych wykopków. Jeśli ktoś nie umie w dobie internetu (młoda dziewczyna lat 18 xD) nawet napisać o sobie kilka skleconych odpowiedzi, to jest turbo kretynem