Aktywne Wpisy
Zoriuszka +481
Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
WielkiNos +517
Wyobrażacie sobie być małym chłopcem i mieć za matkę taką zakałę, która nie pozwala synowi na najbardziej męskie i pierwotne zajęcia w męskim gronie?
Swoją drogą w tym samym czasie baba pewnie narzeka gdzie się tylko da, że nie ma już prawdziwych facetów. No nie ma, bo ich od małego kastrujecie.
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatacontent
Swoją drogą w tym samym czasie baba pewnie narzeka gdzie się tylko da, że nie ma już prawdziwych facetów. No nie ma, bo ich od małego kastrujecie.
#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #p0lka #bekaztwitterowychjulek #tatacontent
Mirki, o co chodzi z tą szyderą w stronę kobiet na kasie w supermarkecie? Że niby 20 lat "księżniczka", a w wieku lat 30-40 "doliczyć reklamówkę"? Moja #rozowa pracuje na kasie i nigdy z tym nie miałem problemu przed rodziną i znajomymi, ona też nie. No jedyny problem, jaki mamy to syf godziny pracy (np. 10-20) i pracująca niedziela, ale co zrobić, tak jej się życie ułożyło, że przyjeżdżając z biednej #ukraina, gdzie mama jej zmarła, a ojciec zarabia grosze, to jedyna opcja dla niej, żeby na początku coś zarobić i jeszcze wysłać ojcu, bo #studia w Ukrainie to w rzeczywistości łapówkarstwo dla co bogatszych (co i tak nic nie daje bez znajomości), a w Polsce trzeba mieć maturę, żeby móc studiować, albo Kartę Polaka (i dochód, choćby od rodziny, żeby w PL wyżyć).
I już pomijając przykład mojej #rozowa, ale lockdown pokazał, że zawody typu salowa, sprzedawcy, sprzątaczki, czyli wszyscy, którzy nie mogli przejść w tryb pracy zdalnej są ważniejsi od wielu korpo pracusiów, którzy noszą się w markowych ciuchach itd.. Oczywiście nie chcę uwznioślać tych zawodów i deprecjonować drugich, bo wiadomo, że jednak #prawnik czy #lekarz to prestiż, ale jeśli pomyślę, że ktoś po studiach typu #dziennikarstwo lub #kulturoznawstwo naśmiewa się z zawodów, gdzie studia nie są ważne, to jednak chwyta mnie pewna kąśliwa uwaga w ich stronę.
Dlatego zastanawia mnie, skąd wynika szydera do niektórych zawodów. Sam bym śmieciarką nie chciał jeździć, ale nigdy nie wyśmieje śmieciarza, bo gdyby nie on, to bym się utopił we własnych śmieciach. Nigdy bym nie wyśmiał dostawcy pizzy, bo gdyby nie on, to bym musiał sam po tę pizzę jechać etc. A czytając Wykop mam wrażenie, że jeśli nie jesteś z #it i nie masz mitycznych #15k, to jesteś failed normie. A jeśli jesteś kobietą na kasie, to jesteś kimś, kto myślał tylko o zabawie i #chad, a potem było za późno, jakby ludzie nie mieli innych problemów finansowo-życiowych i zobowiązań.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #614c6f4a9ce06a000a930189
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
Czyli nie chodzi o wyśmiewanie zawodu kasjerki, tylko wyśmiewanie ludzi z przerośniętym ego i ich hipokryzji.
Inna sprawą jest, że takie osoby istnieją chyba tylko w wyobraźni wykopków. Nigdy
Dla mnie jeśli ktoś na stałe pracuje w uczciwej pracy to jest wszystko w porządku. Ale o czym my tu piszemy jak na Wykopie uważa się neetowanie za spoko pomysł na życie :)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
A teraz niepopularna opinia: pandemia pokazała, które zawody są naprawdę przydatne dla społeczeństwa. Są to oczywiście te, których nie da się zrobić w formie zdalnej. Pielęgniarka, ratownik medyczny, sklepowa, strażak - wyobrażacie sobie tych ludzi na zdalnej pracy? No właśnie. A jak ktoś
@AnonimoweMirkoWyznania: ostatnio jest wysyp intelektualistów twojego pokroju na wykopie. Chyba wykop wleciał w jakiś News zaciągnął zielonki.
Odpowiadając, tym memie nie ma znaczenia
@AnonimoweMirkoWyznania: nie masz, bo:
@AnonimoweMirkoWyznania: przykład twojego "szacunku" do innych.