Wpis z mikrobloga

Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.

3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3

#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
  • 218
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1422
@Adam_Konarski_z_Katowic: fajnie to ich życie na poziomie - z-----------e w robocie 6 dni w tygodniu, brak wakacji, i długi do końca życia jak na coś poważnego zachorujesz. To ja wolę pierdyliard razy bardziej tę złą Europe xD k---a nawet Ciajna bym wolał od USA
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Twój "4 dniowy dzień pracy" wzbudził we mnie odrazu nutkę podejrzliwości, jesteśmy w internecie i wiem że to zwykła literówka. Mam po prostu flashbacki z kołchozu i oczami wyobraźni widzę zagryzione zęby polskich menadżerów coby najlepiej ósmą nockę wprowadzili, żeby się wykazać tam wyżej
  • Odpowiedz
@Zoriuszka średnio wierzę w ten wzrost wydajności, skończy się na tym że firmy podniosą ceny bo będą musiały zapłacić więcej za tą samą ilość pracy i znowu ludzie po kieszeni dostaną.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: rozumiem że byłeś w stanach i dobrze wiesz że tam każdy ma długi do końca życia bo złamał palec u stopy?

Gdyby tylko zapytać wykopków którzy byli/sa w stanach…gdyby tylko zapytać na reddicie jak to faktycznie jest… i się okazuje że każdy normalny obywatel który nie jest brudasem z kartonowego domku za dolara płaci 100 dolar za ubezpieczenie na życie, bo właśnie te wysokie rachunki są pod ubezpieczenia a
  • Odpowiedz
Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.

@Zoriuszka: Nie w każdej pracy. Jak zmusisz np. fryzjera czy mechanika by szybciej pracował od przyszłego miesiąca, pracowników służby zdrowia by szybciej leczyli pacjentów? Najpierw przed takimi zmianami prawnymi szło zwiększenie wydajności i to ten krwawy kapitalista Henry Ford wprowadził wolne soboty, później związki na końcu
  • Odpowiedz
@Zoriuszka Wydajność jest tylko w pracach zadaniowych. Jest wiele branż, przedsiębiorców (np produkcja, gastronomia, handel) gdzie spadek godzin pracy = spadek wydajności jako ogół. I tego się nie przeskoczy. W niektórych nawet to by stanowiło nawet dodatkowe koszty dla społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy To nie kwestia kultury z--------u tylko koszty dla gospodarki których większość popierających taki system nie widzi.

Ten system jest dobry dla korposzczurów którzy i tak większość czasu w pracy w c---a lecą.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: ale jak to będzie ze sprzedawcami w sklepie? ma byc kolejny dzien zamkniety o nie przynosic zyskow czy mam zatrudnic dodatkowych pracownikow i ponosic kolejne koszty i... nie przynosic zyskow?
  • Odpowiedz
@Zoriuszka
Jedyne słuszne i nowoczesne rozwiązanie to 4 dniowy tydzień pracy z utrzymaniem poziomu obecnych wynagrodzeń. Zaraz się tu zleci ekipa przedsiębiorców i ich wiernych roboli-obrońców i będzie próbowała mnie przekonać, że jak to, skąd pieniądze jak 8 h mniej pracy w tygodniu- otóż odpowiadam panie przedsiębiorco - jeden mercedes na leasing mniej no i jeden wyjazd wakacyjny w roku mniej :) Zawsze możesz sam popracować lub dogadaj się z robolami
  • Odpowiedz