Wpis z mikrobloga

Od czego zacząć naukę #python? Z programowaniem miałem ostatnio styczność z 15 lat temu (i więcej...), mam ze studiów podstawy C, C++. Całkiem biegle klepię skrypty w powershell. Python by mi się przydał przy rzeczach DevSecOpsowych i nie wiem gdzie najlepiej zaglądnąć, może macie jakiś popularny "starter-pack', który mi pokaże czy to dla mnie?
#programowanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak nie masz potrzeby, to po co chcesz zaczynać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@red_button: jak napisałem w trzecim zdaniu, by mi się przydał Python, tylko muszę wybadać ile mi zajmie nauka, bo mam jeszcze tonę innych rzeczy na głowie a doba tylko 24h :-(
  • Odpowiedz
@bachus: python jest na tyle prosty że jak masz jakąś potrzebę to zaczynasz szukać do niej rozwiązań w necie w pythonie i tak się nauczysz, ja kiedyś zacząłem od napisania bota który postował na wykopie regularnie, zacząłem go pisać nie mają pojęcia o pythonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bachus: pytona się nauczysz w weekend. A programowac w pytonie żeby napisać jakiś prosty szajs w tydzień. A żeby to co napiszesz miało ręce i nogi to trochę dłużej ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
pytona się nauczysz w weekend. A programowac w pytonie żeby napisać jakiś prosty szajs w tydzień. A żeby to co napiszesz miało ręce i nogi to trochę dłużej ¯_(ツ)_/¯

@Arogancky: o taką odpowiedź mi chodziło, dziękuję...
  • Odpowiedz
@bachus: jak wyżej, pythona się uczysz robiąc coś czego nagle potrzebujesz, dwa razy w życiu siedziałem w pythonie - 2 razy prowadziłem korki z niego XD, wcześniej ani potem nie miałem już żadnego kontaktu
  • Odpowiedz