Wpis z mikrobloga

#trader21 w jednym z ostatnich wywiadów twierdzi że wyleczył koronawirusa kąpielą z dodatkiem wody utlenionej xD Powoli zaczynam się zastanawiać czy cała jego działalność to nie jest jakiś trolling.

#szury #koronawirus #gielda
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@card_man ja bym oddzielił jego znajomość ekonomii a styl życia i techniki leczenia. Jeśli komuś to pomaga albo przynajmniej psychicznie się lepiej czuje po tym to ciało również lepiej reaguje więc jak dla mnie to nie jest wyznacznikiem.
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras: Problem z tym że to on łączy te rzeczy. Bujdował biznes polegający na wyciąganiu pieniędzy z ludzi chorych przewlekle (SM). To nie inwestycje w akcje mu dają kasę, tylko wyzysk ludzi w potrzebie.
Trzeba umieć odróżnić kogoś kto jest mądry, od kogoś elokwentnego.
Jego wiedza nie przekracza wiedzy wielu osób tutaj na tagu.
Jego granice moralne są za to dużo bardziej elastyczne niż przeciętnego uczciwego człowieka
  • Odpowiedz
@maryjuszpitagoras jakby był dobry w tradowaniu to by nie opierał swojego zarobku na książkach, mówieniu ludziom oczywistych rzeczy dotyczących rynków itp. On jest takim motivational speakerem a nie traderem. Dobry trader zarobił tyle na rynkach, że w dupie ma pracę
  • Odpowiedz
@Cernold bzdura. Dobry przedssiebiorca zawsze dywersyfikuje źródła dochodu. Nikt nie wiesz czy nie popłynie w kolejnym roku a tak ma kolejny dochód. Dokładnie tak samo możnaby powiedzieć po co Lewandowski gra w reklamach skoro zarobi w klubie więcej w 3 dni... A jednak gra, kupuje nieruchomości na wynajem itp
  • Odpowiedz
@unified_observer: Ja nie jestem taki krytyczny względem niego i jednak zakładam dobre intencje. MS jest złożoną chorobą autoimmunologiczną, przy dość prymitywnej dziedzinie nauki jaką jest medycyna i słabym zrozumieniu tej choroby i ogólnie zagadkowości chorób autoimmunologicznych wiele os. próbuje alternatywnych sposobów leczenia, część z tych metod czasami daje b. dobre rezultaty czasami średnie a czasami żadnych. Trader XD sam ma żonę chorą na MS. Być może alternatywna medycyna się u
  • Odpowiedz
@wielki_hrabia_spekulacji: o jego żonie nie widziałem, dzięki za info. Do alternatywnych metod leczenia nie mam raczej nic przeciw. Nie toleruje robienia z tego biznesu opartego na obietnicach nie do spełnienia, a do tego grube pieniądze. Pół biedy jeśli za darmo i nie szkodzą.
Natomiast co ludzie mylą, to sukces w ściąganiu kasy z ludzi w jednej linii biznesu, z sukcesem w inwestycjach.
W przypadku tradera na to wygląda.
  • Odpowiedz
Trader21 mówi głupoty na wizji, uważam że nie zna podstaw ekonomii. Jako przykład zacytuje wypowiedz z jednego z youtubowych wywiadów - ‚stopy procentowe powinny być równe inflacji’. No dajmy sobie spokój z takimi autorytetami i polecam zacząć czytać klasykę ekonomiczna a potem odsiewać proroków w internetow :)
  • Odpowiedz
@card_man: gość mówi, że zatrudniając osobę woli zapłacić mniej, a szuka osoby na kilku etapach rekrutacji i podsuwa jakiś test którym się chwali, że jest taki miarodajny xD
gość chyba spadł z choinki, typowy janusz
  • Odpowiedz