Wpis z mikrobloga

@maryjuszpitagoras: Problem z tym że to on łączy te rzeczy. Bujdował biznes polegający na wyciąganiu pieniędzy z ludzi chorych przewlekle (SM). To nie inwestycje w akcje mu dają kasę, tylko wyzysk ludzi w potrzebie.
Trzeba umieć odróżnić kogoś kto jest mądry, od kogoś elokwentnego.
Jego wiedza nie przekracza wiedzy wielu osób tutaj na tagu.
Jego granice moralne są za to dużo bardziej elastyczne niż przeciętnego uczciwego człowieka
@Cernold bzdura. Dobry przedssiebiorca zawsze dywersyfikuje źródła dochodu. Nikt nie wiesz czy nie popłynie w kolejnym roku a tak ma kolejny dochód. Dokładnie tak samo możnaby powiedzieć po co Lewandowski gra w reklamach skoro zarobi w klubie więcej w 3 dni... A jednak gra, kupuje nieruchomości na wynajem itp
@unified_observer: Ja nie jestem taki krytyczny względem niego i jednak zakładam dobre intencje. MS jest złożoną chorobą autoimmunologiczną, przy dość prymitywnej dziedzinie nauki jaką jest medycyna i słabym zrozumieniu tej choroby i ogólnie zagadkowości chorób autoimmunologicznych wiele os. próbuje alternatywnych sposobów leczenia, część z tych metod czasami daje b. dobre rezultaty czasami średnie a czasami żadnych. Trader XD sam ma żonę chorą na MS. Być może alternatywna medycyna się u niej
@wielki_hrabia_spekulacji: o jego żonie nie widziałem, dzięki za info. Do alternatywnych metod leczenia nie mam raczej nic przeciw. Nie toleruje robienia z tego biznesu opartego na obietnicach nie do spełnienia, a do tego grube pieniądze. Pół biedy jeśli za darmo i nie szkodzą.
Natomiast co ludzie mylą, to sukces w ściąganiu kasy z ludzi w jednej linii biznesu, z sukcesem w inwestycjach.
W przypadku tradera na to wygląda.
@card_man: gość mówi, że zatrudniając osobę woli zapłacić mniej, a szuka osoby na kilku etapach rekrutacji i podsuwa jakiś test którym się chwali, że jest taki miarodajny xD
gość chyba spadł z choinki, typowy janusz