Wpis z mikrobloga

Remont ciągnie się z wymuszoną przerwa od marca. Ekipa wpadła właśnie dokończyć ostatnią rzecz - kafle na geberit, malowanie i gotowe. Miałem dzisiaj wystawiać na sprzedaż nadmiarowe płytki...

Patrzę i #!$%@? nie wierzę. (°°

Do tej pory ekipa bezbłędna, no ale kto robi dobrze?

Dziś rozbiórka i od nowa ()

#remontujzwykopem #zalesie #piekloperfekcjonistow
źródło: comment_16318553599VYEwAw1LwQKu6khEQqdG9.jpg
  • 51
Nie podumal. Nie zapytał. Nie spojrzał na projekt. Zrobił jak leciało.

@Iudex: Jak byś to rozmierzył w takim razie? Nie dysponujemy zdjęciem całej ściany nie mamy więc punktu odniesienia. Robienie według projektu to raczej rzadkość choć jako wykonawca zawsze do niego inwestora zachęcam bo jest mi łatwiej.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Iudex: jak zmieniasz to będziesz.mial z dupy docinki po bokach, moim zdaniem tak lepiej bo płytki są symetryczne, trzeba było myśleć wcześniej i kibel przesunąć w prawo...

@ElCidX: docinki też będą symetryczne

Tak jak jest teraz obrzydliwe
@Iudex: na wodnej z posówem i odpowiedniej tarczy przetniesz jak oryginał, bo zdarza mi się robić docinki na widoku. Ale dla geberita i kilku płytek nie chciałoby mi się tachać ciężkiego sprzętu
@Rafalski45 co z tego, że kafle nie są na środku kibla. Fazował narożnik, to chciał to robić na oryginalnej krawędzi, no ale skoro wolisz fazkę na ciętej to powodzenia

I tak by została jedna strona dobra, żeby zrobić cięcie na 45 stopni. Mnie zawsze denerwują takie rzeczy, bo człowiek musi wiedzieć jak klient by wolał. Jeden powie, że jest git i mu się tak podoba, a drugi, żeby rozebrać.
@Iudex: Panie, tego nikt poza Tobą nie zobaczy.
Też ostatnio robiłem łazienkę i robiłem wszystko sam, bo lubię. Wiem, gdzie są niedociągnięcia, kilka mnie na etapie wykańczania irytowało. Ale zorientowałem się, że jak o nich nie mówię, to NIKT nie zwraca uwagi. A zaprosiłem na przykład kolegę płytkarza pedanta, kazałem szukać błędów i nie znalazł. Tak że tego. Daj se spokój.
@Rafalski45 no tak, w sumie masz rację, to nie kamień tylko płytka i nie ma #!$%@?, na bank się uszczerbi przy cięciu. Chyba, że dać na waterjet, ale to już grubsza kasa za cięcie. @Iudex musi zostać jak masz, chyba, że chcesz płacić za cięcie na specjalnej maszynie (metr cięcia to z 50 zł), chyba, że jedynie to kliper z dobrą tarczą, ale to też mało osób ma. Możesz w sumie sprawdzić
@uriel_ck: mam maszynkę, która przetnie to na czysto bo to akurat moja branża, tylko tak jak gdzieś mu napisałem, dla kilku płytek na geberit bym tego nie tachał. Jak robi łazienké na raty i fliziarz musi przyjeżdżać tylko do takiej pierdoły to ma jak ma
@Iudex: Dobrze jest nie dygaj.

A jaki w ogóle miałeś plan, bo z tym rozmiarem płytek nie za bardzo da się lepiej - będziesz miał albo fugę na środku albo co gorsza dwie. Było myśleć na etapie projektu i co do płytki rozrysować (ja tak dwie łazienki majstrom rysowałem na papierze milimetrowym).