Aktywne Wpisy
Tu magical czekam #danielmagical #patostreamy
Przemegowy +5
Kurde, kupiłem konsole. Całe życie grałem na PC, muzyka i klawiatura to przedłużenie moich rąk xd.
Moje pytanie brzmi:
jak do cholery gracie w strzelanki na padzie!
#xbox #xboxseriesx #playstation #ps5 #konsole #gry
Moje pytanie brzmi:
jak do cholery gracie w strzelanki na padzie!
#xbox #xboxseriesx #playstation #ps5 #konsole #gry
Patrzę i #!$%@? nie wierzę. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Do tej pory ekipa bezbłędna, no ale kto robi dobrze?
Dziś rozbiórka i od nowa (╥﹏╥)
#remontujzwykopem #zalesie #piekloperfekcjonistow
@ElCidX Co to są "z dupy docinki"? Ściana ma 105cm, kafel 60cm. Teraz jeden ka 60 a drugi 45cm. Zrobimy 52,5.
@eiaculatiopraecox Nie podumal. Nie zapytał. Nie spojrzał na projekt. Zrobił jak leciało.
@Iudex: Jak byś to rozmierzył w takim razie? Nie dysponujemy zdjęciem całej ściany nie mamy więc punktu odniesienia. Robienie według projektu to raczej rzadkość choć jako wykonawca zawsze do niego inwestora zachęcam bo jest mi łatwiej.
@Rivo: Dałem mu plusa.. Ale..
@Iudex: o #!$%@? Ci chodzi? Symetria to estetyka dla leszczy. Popatrzysz na to 2 lata i się przyzwyczaisz.
@razorn3: on nie, ale pewnie jakaś rożowa będzie mu 2 lata mendzić.
Więc zostaw sobie jeszcze tych płytek żeby położył trzeci raz tak jak za pierwszym razem
@ElCidX: docinki też będą symetryczne
Tak jak jest teraz obrzydliwe
I tak by została jedna strona dobra, żeby zrobić cięcie na 45 stopni. Mnie zawsze denerwują takie rzeczy, bo człowiek musi wiedzieć jak klient by wolał. Jeden powie, że jest git i mu się tak podoba, a drugi, żeby rozebrać.
Też ostatnio robiłem łazienkę i robiłem wszystko sam, bo lubię. Wiem, gdzie są niedociągnięcia, kilka mnie na etapie wykańczania irytowało. Ale zorientowałem się, że jak o nich nie mówię, to NIKT nie zwraca uwagi. A zaprosiłem na przykład kolegę płytkarza pedanta, kazałem szukać błędów i nie znalazł. Tak że tego. Daj se spokój.
Dobrze jest.
Chyba z wroclawia jestes jak dobrze pamietam, wez sobie moją żonę ja na nowo sobie życie ułożę a ty bedziesz z nią takie problemy z dupy wymyśać, co ty na to? XDDD
A jaki w ogóle miałeś plan, bo z tym rozmiarem płytek nie za bardzo da się lepiej - będziesz miał albo fugę na środku albo co gorsza dwie. Było myśleć na etapie projektu i co do płytki rozrysować (ja tak dwie łazienki majstrom rysowałem na papierze milimetrowym).
daj namiar bo widzę że gość robi dobrze
U mnie jak robiłem, gadam z majstrem:
„Panie Zbyszku płytki mają po 30 cm, to wannę zróbmy te 60 cm nad podłogą, żeby weszły dwie.„
Przychodzę obejrzeć zrobione, i co widzę?
Pół płytki, cała płytka i pół płytki...