@Foxington: mi osobiście smażony hermelín nie smakuje. Za to nakládaný hermelín albo grilovaný hermelín v žemle jak najbardziej na plus. Jeżeli już idzie o smażony tak smažák > hermelín.
Mam smaka na parówki takie z serem dobre, no ale jest późno i może już sobie dać spokój. Sam nie wiem ( ͡°ʖ̯͡°) Mircy pomożecie? #pytaniedoeksperta #gownowpis
@PaluszkiRybneTanieAleNiesmaczne: chciałem jeszcze na dobranoc wrzucić Vivaldiego ale coś tam prawa autorskie blabla( ͡°ʖ̯͡°) z kanału YT total baroque znasz?
W prawdzie już po mikołajkach, ale tak właściwie co z tym Mikołajem? Pochodzi z Laponii? Może z Bari? Może jednak z Mitry? Kto wie ¯\_(ツ)_/¯ Giovanni Bononcini pięknie opisał jego dzieje w oratorium pt. San Nicola di Bari #muzykaklasyczna #muzykabarokowa
Poszedłbym sobie na stary dworzec PKS w Krakowie i pojechał na Nowy Sącz, kupiłbym ze 2 obwarzanki ze solą. Nigdy to nie wróci prawda( ͡°ʖ̯͡°) #feels #krakow
@Foxington: 3,20 zl za obwarzanka teraz! Pamietam ze 60 groszy na rynku kiedys kosztowaly, staly panie i pan! wtedy na koncu Florianskiej i na Grodzkiej. I bar smok kolo ktorego, z boku budynku, na przeciw dworca byl sklep ze slodyczami, krajankami na wagę.
@Foxington: Prawda. Po prostu to sa nasze wspomnienia. Oczywiscie ze teraz jest inaczej, lepiej bo czysciej, bardziej cywilizowanie, zdecydowanie mniej ćpunów ktorych ja w sumie nie widuje teraz jak jestem w centrum, mniej bezdomnych (co tam sie dawniej pod globusem dzialo i pod smokiem!). Bardziej nostalgia za własną młodością ( ͡°͜ʖ͡°).