Wpis z mikrobloga

@Jooe: Jezu ja totalnie nie rozumiem o co jest afera.
Jestem często w Tatrach, na morskie oko wychodziłem chyba z 10 razy i zawsze bez użycia tych nieszczęsnych koni. Ale czemu ludzie się przywalają do tych co wyjeżdżają na morskie oko koniami ? No jest taka możliwość to czemu nie ?

Bo co konie się męczą ? No ale zdajecie sobie sprawę że taki góral musi mieć za co jeść,
  • Odpowiedz
@kodecss: Czasy wykorzystywania zwierząt już mają pełne prawo się zakończyć. Jest wiele alternatyw. O to się rozchodzi, że tacy ludzie jak przykładowo górale hamują rozwój cywilizacyjny swoimi tradycjami, zabobonami itd. No bo jak to melexem wozić ludzi, konik zawsze ciągnął przecież i nie narzekał.
  • Odpowiedz
@kodecss: Afera jest o to, ze ludzie maja nogi a to wcale nie jest daleko. Jadą w góry samochodem/koniem jeździć? To jest poziom s----------a właśnie lvl p0lska…
  • Odpowiedz
@Jooe: No i po co to wrzucasz typie?
Ktoś zrobił przypadkowe zdjęcie dla fejmu. Myślisz że ta osoba specjalnie się urodziła niepełnosprawna, żeby zawstydzać innych ludzi? S----------e umysłowe.
Już nawet organizacja niepełnosprawnych wyraziła opinie o tym zdjęciu.
  • Odpowiedz
  • 3
@blazio Naprawdę najlepiej zastąpić najbardziej ekologiczny środek transportu melexami? Bo bambinisci płaczą, że konie się zmęczą? K---a litości.
Zresztą niektórym to się nie dziwię że jadą a nie idą. Nie każdy ma kondycję i nie dla każdego morskie oko to koniec wycieczki. Szedłem tym szlakiem wiele razy i jest to zdecydowanie najgorszy z możliwych; monotonny i męczący przez asfalt po którym się idzie.
  • Odpowiedz
@blazio nie zesraj się z tym. Czasy wykorzystania zwierząt już nie mają pełnego prawa się zakończyć i z całą pewnością mogę stwierdzić, że takie czasy raczej nigdy w życiu nie nastąpią.

Kolega wyżej bardzo dobrze napisał, kiedyś zwierzęta były dokładnie tak samo traktowane (lub nawet gorzej) i ludzie jakoś nie srali się o to, teraz coraz więcej tych chorób psychicznych to i ludziom coś w głowie się sra.
  • Odpowiedz
  • 1
@blazio Koń pracujący w polu to już od dawna rzadkość. Psy policyjne, psie zaprzęgi, sokoły na lotniskach też oprotestujesz? Tym koniom się żadna krzywda nie dzieje, chyba że mają właściciela debila. A nie sądzę by ktoś o zdrowych zmysłach źle traktował konia, z którego żyje.
  • Odpowiedz
@blazio gdzie tu jest zatrzymanie w rozwoju i czemu? Rozumiem, że niedługo psy pełniące rolę przewodników też będą wyzwolone z tej katorżniczej pracy, rybki zostawa wypuszczone z akwarium do Wisły, a zwierzęta z zoo puszczone samopas? Weź ze się tu jebnij, o. Nie rozumiem co Ci przeszkadzają tam konie. Jeszcze żeś d-----l z tymi menelexami, może po prostu nieudolnie bejtujesz no ale uj.
  • Odpowiedz
@Jooe: Niedawno usłyszałem o realizacji mojego pomysłu. Wozy hybrydowe konno-elektryczne i problem z głowy. A zwierzęta są po to byśmy je wykorzystywali, ale nie zamęczali.
  • Odpowiedz