Wpis z mikrobloga

Rady normików: "po prostu zrób sobie jakoś fach " , "teraz to każdego do pracy biorą, nawet jak rąk nie ma".

W ciągu tego tygodnia wykonałem ok. 50 telefonów do pracy jako pomocnik hydraulika/elektryka/ do wykończeń. Za każdym razem pytanie o doświadczenie. Mówię, że skoro szukam pracy na pomocnika to nie mam i jestem do przyuczenia. Pracy nie znalazłem. Obszar z najniższym bezrobocie w Polsce - #poznan (2% bezrobocia).

Nie wiem jak mam zdobyć jakieś doświadczenie, skoro do pracy już trzeba mieć doświadczenie xD. Kursów czy szkoleń żadnych nie ma. Chyba tylko pozostaje #emigracja do fabryki smrodu na zachodzie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#polska #praca #pracbaza #feels
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Matis666: mediana lekarzy zawiera także rezydentów. Gdyby liczyć tylko lekarzy ze stażem to byłaby ona większa. Ile też % ludzi w wykończeniówce zarabia niby te 15 koła które przypominam daje zarobki w 1% najbogatszych.
  • Odpowiedz
@Matis666 tylko że wujek za 10 lat będzie miał rozjeb@ny kręgosłup. Odpowiesz że nie bo tylko zarzadza. Odpowiem że masz rację, ale taki scenariusz dotyczy tylko tych najbardziej ogarniętych cała reszta nie oszukujmy się nie założy własnej firmy i nie będzie robić za prezes i będzie miała rozj#bany kręgosłup koło 50 lvl. Tymczasem typowy lekarz około 50 lvl będzie miał przed sobą jeszcze 20 lat zarabiania coraz to większego siana siedząc
  • Odpowiedz
kłamiesz pan,jako pomocnik znalazł byś pracę w ciągu max 2 godzin,takie kity możesz mamie i tacie wciskać na których utrzymaniu siedzisz ale nie nam

@Janusz4448: zobacz jak ten typ tu odpisuje, ja tam wierzę że nikt mu nie chce zaproponować roboty, bo obstawiam, że przez telefon w ciągu 10 sekund słychać że gość tak naprawdę nie chce dostać żadnej pracy
  • Odpowiedz
@derton778: Od kilku lat ciągle robię jakieś remonty i wykończenia, jak nie w domu to w firmie. I z kim bym nie gadał, to KAŻDY w branży ma za dużo roboty, nie wyrabia się i chce zatrudnić. Ale koniecznie pracownika samodzielnego. Jeśli naprawdę masz zero doświadczenia i nic nie umiesz, to może być rzeczywiście problem.

Jak bym miał nóż na gardle to bym prosił żeby się zgodzili nawet tylko na
  • Odpowiedz
@derton778:
jakbyś był minimalnie ogarnięty, to byś obejrzał kilka filmów na youtube z wykończeniówką i byś znał podstawy. To jest branża, gdzie dokładność jest ważniejsza od IQ.
  • Odpowiedz
Tak, skończyłem medycynę. Dlatego szukam pracy w wykończeniach xD.

@derton778: W rodzinie mam takiego speca od wykończeniówki. Trochę fachu od niego podłapałem w trakcie życia, bo to dość bliska rodzina i zawsze chciałem mieć ogarnięte takie podstawy coby nie być jemniomem. Czasem z chęcią bym tym wszystkim jebnął i z checią bym się przebranżowił.

Tym niemniej jedź do Niemiec. Wezmą cię na jakieś Ausbildung czy cokolwiek, dostaniesz trochę kasy na
  • Odpowiedz
@derton778: Kłam.

Witamy w dorosłym świecie. Kłamanie to tez sztuka. Grunt żeby farmazon nie był oczywisty, żeby nie wylewał się z CV. Trochę trudniej gdy jesteś osobą uczciwą, prostolinijna o dobrych intencjach. Takim kłamanie przychodzi mniej naturalnie. Ale na to tez mam radę - przypomnij sobie ile razy zawiodłeś się na innych. Ile razy padłeś ofiara kłamstwa, ile razy wprowadzono cię w błąd, oszukano. Chcesz to tak zostawić? :)
  • Odpowiedz
@Herubin: biorąc pod uwagę, że lekarze jebią na te 16k brutto po 300-400 h, wykończeniówka w przeliczeniu na godziny nie wypada źle. ogromne zarobki lekarzy to raczej mit (chociaż źle nie zarabiają)
  • Odpowiedz
@derton778: Zapaszam na dźwigi budowlane. Zarobki średnie 12-25tys złotych w Szwecji/Norwegi/Dani/Niemczech. W Polsce biorą bez doświadczenia po kursie, rok tutaj i katapulta za granice.
  • Odpowiedz
Raczej nie... lekarz na państwowym jest w stanie zrobić 70K miesięcznie plus prywatna praktyka.

@Brunner: Nom, wystarczy wziąć 62 dyżury w ośmiu szpitalach, w międzyczasie przyjmować pacjentów prywatnie, a z tego co zostanie to jeszcze jakieś sympozjum obskoczyć, najlepiej zagraniczne, coby polski pacjent się nie bulwersował, że te konowały to takie niedouczone.
  • Odpowiedz