Wpis z mikrobloga

@jabukasiga: Lepsza taka wiata niż jakiś pseudogaraż na glebie w którym wiecznie wilgoć. Jeśli ma chronić auto, jest miejsce i hajs- jak najbardziej stawiałbym. A i na kiepa wyjdziesz jak pada.
  • Odpowiedz
ja wspominam XD

@Shatter: aha czyli tak sobie losowo wrzucasz argumenty

Poza tym ja nigdzie nie napisałem że wiata lepsza od garażu mpo prostu nie możesz zaakceptować faktu że budowa tego drugiego zawsze jest droższa od postawienia wiaty i to ci próbuje
  • Odpowiedz
jakie losowo? XD

@Shatter: napisałem że wiatę można osadzić na zabetonowanych kotwach, ty mi odparles że i tak trzeba to zgłosić. Bardziej z d--y komentarza nie mogłeś podać.

Porównaj wiatę do bieda garażu, który ma ściany, dach i drzwi.

@Shatter: porównuję, różnica wciąż jest ogromna. Oczywiście biorąc za przykład bieda wiatę.
  • Odpowiedz
@jabukasiga: Robie takie wiatki doklejane do domów też.

No i ja do nowego domu bym sobie czegoś takiego nie dokleił, chyba że wcześniej w projekcie byłoby jakoś to uwzględnione żeby pasowało do całości. Najczęściej jest tak, że taka wiatka zupełnie nie pasuje do bryły domu.

Jeżeli wiatka jest od strony okapu dachu to często jest problem z uzyskaniem odpowiedniego kąta dachu.

No i okna. Przeważnie zasłaniasz sobie okno w kuchni
  • Odpowiedz
@piterszoniusz: Potwierdzam. Dla samochodów ze słabszą blachą garaż ogrzewany w zimie to masakra. Jak wstawiłem na zimę starszą Mazde 323F to rozmarzająca codziennie sól zaczęła żreć blachę. Po kilku zimach na zewnątrz mniej szkód niż po jednej zimie w garażu.
  • Odpowiedz