Wpis z mikrobloga

Czy jest sens iść do studia projektowego IKEA w celu zaplanowania kuchni?
Czy używają tego samego programu, który jest dostępny dla klientów na stronie?
Ktoś ma jakieś doświadczenia z usługą?
Niestety przy wykończeniu domu zbankrutuję i nie stać mnie na stolarza przy obecnych cenach :D Na szczęście wysokość parapetu 90cm :D
#ikea #kuchnia
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jenkins_slave: planer na stronie raczej lipny. Ja korzystałem ze studia w sklepie. Zadowolony jestem w połowie, pani chciała mi wstawić wielką zaślepkę przy łączeniu dolnych szafek. Na szczęście podczas montażu Pan stwierdził cyt. "co ona pier*****. Jedz po szafkę 20 cm na luzie się zmieśvi. Zawsze to miejsce na jakieś szpargały"no i miał racje( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Unter: @jenkins_slave: taa, mirek kiedyś opowiadał jak to ikea mu zaprojektowała kuchnie. W skrócie najdroższy element - fronty, walneli od strony ściany. W efekcie frontów nie bylo widać ale kasa na fakturze się zgadzała. Nie ma co uogólniać, tylko zwracać uwage co sie akceptuje
  • Odpowiedz
  • 1
@jenkins_slave myślę, że warto. Dwa lata temu korzystałem zarówno z projektowania jak i z zakupu wszystkich mebli wraz ze złożeniem. Trafiłem na świetną ekipę. Kilka rzeczy z instalacji domowej trzeba było przerobić i za drobną opłatą się tym również zajęli.
  • Odpowiedz
@jenkins_slave: jeśli mogę coś doradzić, bo właściwie nie ma dużej różnicy w którym markecie się zedecydujemy na kuchnię... gdy pójdzie coś nie tak, a często się to zdarza, nie możemy liczyć na priorytetowe, sumienne załatwienie reklamacji. Jesteśmy jednym z tysięcy Klientów, a Kierownicy działów reklamacji premii za zadowolonych Klientów nie otrzymują. Za trzymanue kosztów działu w ryzach - owszem.

A niestety mamy takie czasy, że potrafi czegoś brakować z dnia
  • Odpowiedz
Sam właśnie uogólniles sytuacje na podstawie historii jednego mirka ( )

@Unter: Wskaż mi proszę ten fragment. Przedstawiłem jedna historie, majac na celu uczulenie na pewne zagrania. Ze tutaj wszystko trzeba dwa razy tłumaczyć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jenkins_slave: jeśli czeka Cię bankructwo, to po cholerę robisz kuchnię przykładowo za 30 tysięcy,.skoro w sklepie meblowym kupisz meble za 3k?
  • Odpowiedz
Znajdź dostawce szafek na alledrogo, później znajdź ich stronę. Kupisz wszystko w wymiarach co 5 cm lub co 10.Rozrysuj sobie kuchnie na kartce formatu A4 kratkowanej. Ustawisz sobie jak ci pasuje i według ciebie. Mi wyszło 5,5 k za kuchnie w bloku. Ze stolarzem kosz około 12
  • Odpowiedz