Aktywne Wpisy
92cel +288
Może mało popularna opinia, ale Ukraina już przegrała tę wojnę i to przez jedną swoją decyzję - zezwolili kobietom na opuszczenie kraju.
Tym sposobem zrujnowali sobie demografię, nikt na zniszczona Ukrainę wracać nie będzie - a na pewno nie Ukrainka, która sobie ułożyła życie w DE, GB czy Francji.
Ostatnimi tygodniami jest głośno o tym, że Ukrainki wysylają papiery rozwodowe na masowa skale - kobietom nawet nie chce się udawać, że jeszcze
Tym sposobem zrujnowali sobie demografię, nikt na zniszczona Ukrainę wracać nie będzie - a na pewno nie Ukrainka, która sobie ułożyła życie w DE, GB czy Francji.
Ostatnimi tygodniami jest głośno o tym, że Ukrainki wysylają papiery rozwodowe na masowa skale - kobietom nawet nie chce się udawać, że jeszcze
Ana77 +60
Jakbym malo miała problemów to dostałam podwyżkę wynajmu 200 zł. Teraz place 2300 za 40m.
Zajebiste jest te dorosle zycie: kłopoty, rachunki, choroby i tak od rana do nocy.
Psychiatra prywatny za 250 zł? Kolejka na 3,4 misiące czyli nie przyjmują- polecają innych...
Teraz jestem samotną, chorą psychicznie babą na wynajmie z kotami. Do tego dzialanośc i praca pod chmurką,egoistyczna seniorka pod opieką i ojciec, który nie bardzo chcę ogarniac cokolwiek.
Do
Zajebiste jest te dorosle zycie: kłopoty, rachunki, choroby i tak od rana do nocy.
Psychiatra prywatny za 250 zł? Kolejka na 3,4 misiące czyli nie przyjmują- polecają innych...
Teraz jestem samotną, chorą psychicznie babą na wynajmie z kotami. Do tego dzialanośc i praca pod chmurką,egoistyczna seniorka pod opieką i ojciec, który nie bardzo chcę ogarniac cokolwiek.
Do
Wyobraź sobie, że jesteś dzieckiem i nagle zadajesz ciekawe pytanie - a dlaczego ja się golę, a on nie musi? I odpowiedź - bo tak jest, bo kobiety są zadbane itd. bez logicznego argumentu. Co to znaczy zadbane? Głupie prawda? To odpowiedź budująca bunt. Włosy u mężczyzny ok, a u kobiety oznaką zaniedbania - chociaż nie ma naukowego czy medycznego dowodu na to, że tak jest. To siedzi wyłącznie w waszej głowie. Przecież jesteśmy zupełnie takim samym gatunkiem.
Totalnie rozumiem sprzeciwienie kobiet w tej sprawie - dlaczego kobieta tylko ze względu na włosy, zupełnie coś naturalnego, ma być uważana za gorszą? Ma być publicznie oceniana? To jest absolutnie jej sprawa jak wygląda, jakie ma włosy i gdzie.
I totalnie Twoja sprawa czy Ci się podoba to czy nie - to Twoje prawo mieć swoje upodobania, czy podobają Ci się ludzi szczupli, grubi, owłosieni, totalnie ogoleni itd. Ale nie możesz swoich czysto subiektywnych wyobrażeń (tj. upodobań) na temat wyglądu drugiego człowieka brać jako „standard” i „tak powinno być”. Na tym polega akceptacja i tolerancja, której wielu z was nie ma.
„po części imponuje mi lewacka zdolność, do ideologizowania każdego objawu niechlujstwa, nie dbania o siebie i lenistwa.”Włochy u faceta wylewające się spod pach, 4 centymetrowe włosy na nogach, włosy na dupie, że nie widać gdzie się plecy zaczynają - w porządku, jest ok. Kobieta z lekkim owłosieniem - niechlujstwo i lenistwo. Serio? Nie widzicie w tym jakichś podwójnych standardów?
#zdrowie #rozowepaski #niebieskiepaski #neuropa #zwiazki i dla równowagi #bekazprawakow
@spwasch: No pewnie, że tak. Nie podlega dyskusji, że to dotyczy obu płci, ale skala jest inna. Wyobraź sobie, że dajesz na 1/2 roku do dżungli kobietę i mężczyznę, nie mają
@mbasasello: Zmusić nie, zaakceptować tak. Ale. Co taka kobieta w większości ma do zaoferowania ponad rozrywkę seksualną?
Osobiście nie widzę żadnego problemu w tym temacie jak długo kobieta jest atrakcyjna w inny sposób - zwłaszcza intelektualny. I tu się robi smutno.
@girlsjustwannahavefun: Rozmawiasz z miłośnikiem małych piersi... Więc ten przykład jest dla mnie na tyle abstrakcyjny że nie umiem się do niego odnieść w sposób racjonalny. Bo po co psuć coś dobrego ;)
Komentarz usunięty przez autora
Obojętne mi jest też to co robi ta babka, co to wrzuciła. Tylko, że gdybym ja zapuścił łoniaki, ubrał slipy spod których by wychodziły, zrobił zdjęcie na plaży i potem chwaliłbym się tym na insta to jaka byłaby reakcja większości kobiet?
A) Super, walczy z presją nakładaną przez społeczeństwo, oby tak dalej.
B) Fuj, ale oblech. Musi być debilem,
@girlsjustwannahavefun: I kolejny raz wracamy do "pytania standardowego numer dwa" - w wypadku zabawki seksualnej, nie mającej nic poza rozrywką przy użyciu swojego ciała do zaoferowania nie widzę inaczej jak długo za to płacę.
Co innego z pełnowartościową kobietą.
@girlsjustwannahavefun: Jakich fikołków by tutaj nie robić, to jest to ewidentne chwalenie się tym.
@girlsjustwannahavefun: Jak niemal każda kobieta, z tym że nie udaje jak większość tychże że jest inaczej.
Rozmowy. Tak przeważnie najłatwiej zbudować sobie ocenę drugiej osoby - zgadzasz się? Dawanie ankiet i testów do wypełnienia byłoby komiczne, aczkolwiek mało produktywne. Wyjątkowo odpuszczam sobie tutaj okazję na dobrą drwinę i żart.
Komentarz usunięty przez autora
@artur200222: Facet też będzie wyglądał, jak żul, jak nie będzie nic robił ze swoim zarostem na twarzy. Będzie uznawany za zaniedbanego, a to jest zdecydowanie bardziej widoczne, niż włosy w okolicach miejscach intymnych.