Wpis z mikrobloga

@v1lk: u mnie w polskim sklepie ceny sa na mete naklejonej na kazdy produkt, te sprzdawane na wage maja wyrazna cene. I generalnie zarowno wlasciciel jak babeczka ktora tam pracuje sa super symaptyczny i nastawieni na klienta
  • Odpowiedz
@Zielonykubek: dzbany jeżdżą i płaczą, jak to jest że opłaca się wykupić wycieczkę za granicą i wychodzi to taniej niż urlop w Polsce? Łącznie z wyżywieniem, przelotami transferami i jeszcze zostaje na pamiątki.
  • Odpowiedz
@AvantaR: ale warto zaznaczyć że byłeś w Księstwie Góralskim które ma ceny wywalone w kosmos na wszystkim, taka ich polityka

@nastynas: No właśnie nie na wszystkim, bo ceny sushi mają całkiem normalne, co mnie zaskoczyło.
  • Odpowiedz
Będąc ostatnio w Zakopanem zapłaciłem 20 złotych za czarna kawę i 30 za sernik…

@AvantaR: jest popyt jest podaż, skoro mają duże obłożenie to po co schodzić z cen? Zresztą ostatnio za duże latte na wynos w mcdonaldzie żona zapłaciła coś około 16 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Będąc ostatnio w Zakopanem zapłaciłem 20 złotych za czarna kawę i 30 za sernik…

@AvantaR: ceny to oni mogą ustalać sobie jakie chcą, najgorzej, że ludziom to nie przeszkadza i wspierają takie praktyki.
  • Odpowiedz
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Jeżeli punktem odniesienia nie jest "poncek" z biedronki za 50 groszy to jest to taka całkiem normalna cena.

@ChrisClever: pewnie nie jestem pierwszym ktory to pisze, ale i w katowicach, i w wawie w paczkarniach takich cen nie widzialem, zazwyczaj to max pokowa tego... Wiec nie, 8zl to nie jest normalna cena ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz