Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@snorli12: ja lubię sobie strzelić takiego Miłosława jak pojadę gdzieś dalej na rowerze, bez strachu że mi jakiś policyjny frustrat wypisze mandat za jazdę polną drogą po dwóch piwerkach. W domu czasem też piję np. po treningu jak oglądam mecz i nie chcę usnąć przed końcem. W ogóle z wiekiem stałem się strasznie senny po alko. Nie upijam się ale zwyczajnie chce mi się spać.
  • Odpowiedz
Przestajemy być narodem ochlapusów i pijaków, coraz więcej ludzi zna umiar w piciu albo po prostu wybiera piwko 0%.

Kultura picia zmienia się na lepsze.

@Maslacki: Chcesz powiedzieć, że ktoś kto normalnie walił procenty robił to tylko dla smaku piwa, a teraz to normalnie jeździ na imprezy autem, bo powstały pyszne piwka 0%? Na pewno.

Jako np. kierowca, kobieta w ciąży czy osoba odpowiedzialna za dziecko, pijesz coś, co smakuje z grubsza jak piwo i wtedy jakby wtapiasz się w towarzystwo, jesteś jak oni - inny efekt psychologiczny jest kiedy wszyscy łopią piwo, ty sok pomarańczowy albo Sprite'a, inny jak wszyscy siedzicie dumnie przy piwie. Jakoś tak lepiej
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@snorli12: nie zamula jak Cola, smaczniejsze od wody, kalorycznie ok, smakowo - mi smakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i trzyma się w dłoni jak browar więc fajnie się z tym siedzi przy grillu czy ognisku

Osobiście trochę nie rozumiem tych smakowych 0% bo to się niczym nie różni od słodzonych napojów ale też #!$%@? mi do tego - niech każdy piję co mu smakuje ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Przestajemy być narodem ochlapusów i pijaków, coraz więcej ludzi zna umiar w piciu albo po prostu wybiera piwko 0%

@Maslacki: No, tak było, do tego Niemcy zazdrościli a kierowca autobusu klaskał.

Konsumpcja piwa "procentowego" nie spadła, piwa 0 to po prostu nowy segment rynku, który przyciąga ludzi, którzy do tej pory sięgali po colę, herbatę, monstery czy inne bezalkoholowe napoje + ma ten praktyczny wymiar, że można to wypić na
  • Odpowiedz
@snorli12 korpo szczury nawet piwka się nie mogą napić bo nie zdążą wytrzeźwieć żeby od 6 robić w pracbazie. A wiadomo inaczej się kredyt wzięty na 40 lat nie spłaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
Dlaczego te piwa 0% w ostatnich latach stały się tak popularne?

@snorli12: bo w niektórych sytuacjach są lepsze od alternatyw w postaci Coli i innych napojów gazowanych.
  • Odpowiedz