Aktywne Wpisy
mybeer +168
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 8.2% (539)
- 4.001-5.500 15.4% (1014)
- 5.501-7.000 16.6% (1094)
- 7.001-9.000 14.1% (927)
- 9.001-12.000 14.5% (954)
- 12.001-15.000 7.7% (509)
- 15.001-18.000 4.9% (322)
- 18.001-22.000 3.8% (252)
- Powyżej 22.000 10.6% (701)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (274)
radziuxd +1356
Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych wykopków z tagu pewnie też) i wysyła maile z groźbami do tej dziennikarki z Afganistanu. Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej. Babka oczywiście nie odpowiada i ma w nosie, że publicznie pomawia niewinną osobę i organizuje na nią internetowy lincz i hejt. Ma jeszcze kilka godzin na sprostowanie tego, w innym wypadku sprawę zgłaszam na policję zanim zrobi się z tego jakiś gnój
"Dziennikarka" tak mądra, że nie rozpoznała ewidentnego trolla. Kto podpisywałby się pod czymś takim? Równie dobrze ktoś mógłby napisać np. maila z groźbami do Andrzeja Dudy, podpisać się "Jagoda Grondecka", dodać jej link do jej profilu i pomówić ją o poważne przestępstwo.
Internetowe śmieszki i przytyki które sam nieraz robiłem na wykop to jedno. Tylko że one nikomu nie robią krzywdy. Co innego podszywanie się, pisanie gróźb śmierci w czyimś imieniu i próba sprowadzenia mu policji na chatę :P
Gratulacje i podziękowania dla @Aganiok__ która udostępniała ten fejk dalej bez żadnego przemyślenia i zweryfikowania go
#afganistan
@roshida55: Robią. Całym tagiem #przegryw powinny zająć się służby. Tak samo jak prokuratura powinna kosić za #dupeczkizprzypadku bo to jest chore co wy robicie tym dziewczynom.
Komentarz usunięty przez autora
@Usmiech_Niebios: biedny op plusował sobie grzecznie śmiesznepieski a tu go tak wrabiają
że wrzucił rurkę do silnika samolotu, a potem płakał że ktoś nie zrozumiał żartu i zgłosił na pały. xD
Pajacujesz, a jak przyjdzie co do czego to płaczesz, bo musisz ponieść negatywne konsekwencje. ¯\_(ツ)_/¯
Więcej hejtu jak wchodzi na tematy polityczne/śwaitopoglądowe.
@pywc: no jak chcesz zrzucać odpowiedzialność na opa za maila którego nie napisałeś, to kogoś z neta może wkurzyć również że plusowałeś śmiesznepieski i za to możesz miec policję na chacie. Nie takie rzeczy się działy w internecie.
Ale brzmi to mocno jak zachęcanie ubiorem do gwałtu.
@Prokrastyn: Popieram.
@roshida55: Może w Twoim pustawym łebku. Napędzacie to koło zamachowe toksyny i sami doprowadzacie do takich sytuacji. Przypadkową osobą w tej historii w każdym razie nie jesteś.
Pewnie jutro dalej będzie toxiciem, bo tak to już wygląda w przypadku pewnych ssaków ściekowych, ale przynajmniej ten jeden dzień można oglądać, jak dzieciak dostaje fangę w nos.