Wpis z mikrobloga

Hej :)

Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych wykopków z tagu pewnie też) i wysyła maile z groźbami do tej dziennikarki z Afganistanu. Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej. Babka oczywiście nie odpowiada i ma w nosie, że publicznie pomawia niewinną osobę i organizuje na nią internetowy lincz i hejt. Ma jeszcze kilka godzin na sprostowanie tego, w innym wypadku sprawę zgłaszam na policję zanim zrobi się z tego jakiś gnój

"Dziennikarka" tak mądra, że nie rozpoznała ewidentnego trolla. Kto podpisywałby się pod czymś takim? Równie dobrze ktoś mógłby napisać np. maila z groźbami do Andrzeja Dudy, podpisać się "Jagoda Grondecka", dodać jej link do jej profilu i pomówić ją o poważne przestępstwo.

Internetowe śmieszki i przytyki które sam nieraz robiłem na wykop to jedno. Tylko że one nikomu nie robią krzywdy. Co innego podszywanie się, pisanie gróźb śmierci w czyimś imieniu i próba sprowadzenia mu policji na chatę :P

Gratulacje i podziękowania dla @Aganiok__ która udostępniała ten fejk dalej bez żadnego przemyślenia i zweryfikowania go

#afganistan
r.....5 - Hej :)

Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych ...

źródło: comment_1629089214IJlZBlqYqMRGi34WJZV0Jq.jpg

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@anonimek123456: Służby jak służby, ale administracja powinna brać jakaś odpowiedzialność za to co się tu dzieje. Pluskwy z tagu przegryw już dawno można było stąd pogonić, bo to nie idzie w dobrą stronę
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: W jej wpisach z roku promujące akcje dla facetów pojawia sie czasem z jeden dzban i tyle w komentarzach. Plusików trochę ma.
Więcej hejtu jak wchodzi na tematy polityczne/śwaitopoglądowe.
  • Odpowiedz
@RozkalibrowanaTurbopompa jeszcze dzisiaj 20 wpisów popełni bo myśli, że na policji tylko 10 ostatnich sprawdzą i machną ręką dx tak jak, że nacisnął usuń wpis to magicznie wpisy poznikały też u administracji XD i ich nie puszczą jednym kliknięciem na drukarkę dla bagiet
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: Moje wnioski opieram na szybkim przejrzeniu jej wpisów z jednego roku. Hejt dostawała tam gdzie wchodziła na temat polityczny i światopoglądowy. Jako że raczej głupia nie jest to się z nim liczyła.
  • Odpowiedz
biedny op plusował sobie grzecznie śmiesznepieski a tu go tak wrabiają

@pywc: no jak chcesz zrzucać odpowiedzialność na opa za maila którego nie napisałeś, to kogoś z neta może wkurzyć również że plusowałeś śmiesznepieski i za to możesz miec policję na chacie. Nie takie rzeczy się działy w internecie.
Ale brzmi to mocno jak zachęcanie ubiorem do gwałtu.
  • Odpowiedz
tylko że jest różnica między głupkowatymi komentarzami na wykop, a takimi akcjami.

@roshida55: Może w Twoim pustawym łebku. Napędzacie to koło zamachowe toksyny i sami doprowadzacie do takich sytuacji. Przypadkową osobą w tej historii w każdym razie nie jesteś.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Aquamen: bo to typowy, wypokowy obsra*iec. Myśli, że jest królem prowokacji, aż sam nie dostanie lepa na ogarnięcie d--y.
Pewnie jutro dalej będzie toxiciem, bo tak to już wygląda w przypadku pewnych ssaków ściekowych, ale przynajmniej ten jeden dzień można oglądać, jak dzieciak dostaje fangę w nos.
  • Odpowiedz