Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych wykopków z tagu pewnie też) i wysyła maile z groźbami do tej dziennikarki z Afganistanu. Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej. Babka oczywiście nie odpowiada i ma w nosie, że publicznie pomawia niewinną osobę i organizuje na nią internetowy lincz i hejt. Ma jeszcze kilka godzin na sprostowanie tego, w innym wypadku sprawę zgłaszam na policję zanim zrobi się z tego jakiś gnój
"Dziennikarka" tak mądra, że nie rozpoznała ewidentnego trolla. Kto podpisywałby się pod czymś takim? Równie dobrze ktoś mógłby napisać np. maila z groźbami do Andrzeja Dudy, podpisać się "Jagoda Grondecka", dodać jej link do jej profilu i pomówić ją o poważne przestępstwo.
Internetowe śmieszki i przytyki które sam nieraz robiłem na wykop to jedno. Tylko że one nikomu nie robią krzywdy. Co innego podszywanie się, pisanie gróźb śmierci w czyimś imieniu i próba sprowadzenia mu policji na chatę :P
Gratulacje i podziękowania dla @Aganiok__ która udostępniała ten fejk dalej bez żadnego przemyślenia i zweryfikowania go
@roshida55: ej al tak szczerze to na jej miejscu pewnie zachowałabym się podobnie… pretensje raczej powinieneś mieć do osoby, która tego fejka stworzyła, a nie do kobiety, która w trosce o siebie to opublikowała.
@roshida55: zluzuj wora, po prostu usuń to konto i tyle. Babka jest w jednym z najniebezpieczniejszych miejsc obecnie na świecie, a ty oczekujesz że będzie weryfikowała jakiegoś anona
@dobrzecisiewydaje: jak można mieć pretensje do osoby o której nie wie się zupełnie nic? Równie dobrze możesz mieć pretensje do chmur, że zaczyna padać deszcz
@dobrzecisiewydaje: no to niech zmieni zawód na bycie dziennikarzem w Radomiu to się nie będzie stresowac. Jak się podszywają pod PGE.XYZ że masz nieodoplate prądu to też szybko w link klikniesz bo zapomniałaś że umowę masz w innogy ?
@wykopiwniczanin: otóż to. Jak można mieć pretensje do kobiety, która nie wie, ze to fejk? Równie dobrze można mieć pretensje do chmur, ze pada deszcz.
@dobrzecisiewydaje: a jak dostajesz maila że odziedziczyłaś spadek po nigeryjskim przodku to bardziej w to wierzysz niż przy takiej samej wiadomości np. na wykopie? ( ͡°͜ʖ͡°)
@roshida55: tak byś nie miał nic przeciwko, ze teraz są grillujesz ją opublikowanie fejkowej wiadomości z pogróżkami, zamiast spiąć dupe i razem znaleźć „śmieszka”, który to zrobił. Hipokryzja wylewa ci się uszami w tej historii.
@Aquamen: jeśli chodzi o dziewczyny na kamerkach to temat kojarzę jak przez mgłę i w ogóle nie brałem w tym udziału. Mój jedyny wpis opisałem wyżej i są osoby które mają screen
IKEA wielkimi banerami proklamowała, "50 zł za każde wydane 500 zł".
Koszyk miałem na 1960 zł, więc dobiłem do kwoty koszyka 2015 zł, żeby mieć 200 zł karty rabatowej, zamiast 150. Jak, k...wa? Sklep pokazywał razem: "2015 zł."
Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych wykopków z tagu pewnie też) i wysyła maile z groźbami do tej dziennikarki z Afganistanu. Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej. Babka oczywiście nie odpowiada i ma w nosie, że publicznie pomawia niewinną osobę i organizuje na nią internetowy lincz i hejt. Ma jeszcze kilka godzin na sprostowanie tego, w innym wypadku sprawę zgłaszam na policję zanim zrobi się z tego jakiś gnój
"Dziennikarka" tak mądra, że nie rozpoznała ewidentnego trolla. Kto podpisywałby się pod czymś takim? Równie dobrze ktoś mógłby napisać np. maila z groźbami do Andrzeja Dudy, podpisać się "Jagoda Grondecka", dodać jej link do jej profilu i pomówić ją o poważne przestępstwo.
Internetowe śmieszki i przytyki które sam nieraz robiłem na wykop to jedno. Tylko że one nikomu nie robią krzywdy. Co innego podszywanie się, pisanie gróźb śmierci w czyimś imieniu i próba sprowadzenia mu policji na chatę :P
Gratulacje i podziękowania dla @Aganiok__ która udostępniała ten fejk dalej bez żadnego przemyślenia i zweryfikowania go
#afganistan
źródło: comment_1629089214IJlZBlqYqMRGi34WJZV0Jq.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1629092798tYOMOMsfsQ3Qo3IbyQ49Nf.jpg
Pobierz