Wpis z mikrobloga

Hej :)

Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych wykopków z tagu pewnie też) i wysyła maile z groźbami do tej dziennikarki z Afganistanu. Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej. Babka oczywiście nie odpowiada i ma w nosie, że publicznie pomawia niewinną osobę i organizuje na nią internetowy lincz i hejt. Ma jeszcze kilka godzin na sprostowanie tego, w innym wypadku sprawę zgłaszam na policję zanim zrobi się z tego jakiś gnój

"Dziennikarka" tak mądra, że nie rozpoznała ewidentnego trolla. Kto podpisywałby się pod czymś takim? Równie dobrze ktoś mógłby napisać np. maila z groźbami do Andrzeja Dudy, podpisać się "Jagoda Grondecka", dodać jej link do jej profilu i pomówić ją o poważne przestępstwo.

Internetowe śmieszki i przytyki które sam nieraz robiłem na wykop to jedno. Tylko że one nikomu nie robią krzywdy. Co innego podszywanie się, pisanie gróźb śmierci w czyimś imieniu i próba sprowadzenia mu policji na chatę :P

Gratulacje i podziękowania dla @Aganiok__ która udostępniała ten fejk dalej bez żadnego przemyślenia i zweryfikowania go

#afganistan
r.....5 - Hej :)

Chciałem dać znać, że jakiś troll podszywa się pode mnie (innych ...

źródło: comment_1629089214IJlZBlqYqMRGi34WJZV0Jq.jpg

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ty tak twierdzisz, skąd masz pewność że twoje wpisy nie zachęciły kogoś do takiej akcji? ¯_(ツ)_/¯

@NPC_358034: Aż mi się przypomniały początki tagu #dupeczkizprzypadku gdzie typ śledził laskę pod dom robiąc z 50 zdjęć. Wystarczy że trafi się jeden świr który dla paru plusów zrobi wszystko
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: nie wiem w towarzystwie jakich kobiet się obracasz, ale sugeruje je zmienić, jeśli to są twoje spostrzeżenia. Owszem, istnieje mnóstwo Karyn, które obwiniają o wszystko facetów, ale jest to taki sam rak i patologia jak mezczyzni spod tagu #przegryw obwiniający o wszystko kobiety. Obie grupy tak samo trzeba tępić. Różnica tylko jest taka, ze kobiety nie tworzą takich zmasowanych grupek jak tutaj na wspomnianym tagu i zazwyczaj
  • Odpowiedz
@roshida55: czy cos cie zdziwilo ze baba wylapala pierwszego lepszego byle wywolac lincz na jakims chlopie a samemu dostac atencje?
to jest to co wiele razy bylo powtarzane w memach - baba za mezczyzne uwaza tych 9/10 a reszte nawet nie uwaza za ludzi
co ja to obchodzi kim jestes? wazne zeby dowalic
  • Odpowiedz
@roshida55: ale z ciebie dzban xD laska ma rację i to co publikuje to nie jest fake tylko prawdziwy mail który dostała. Slusznie inne osoby go publikują u siebie,dobrze byloby namierzyć debila, który to wysłał.

Problem masz co najwyżej z osobą ktora sie pod ciebie podszywa.
  • Odpowiedz
Już do niej napisałem, wyjaśniłem o co chodzi i napisałem że ma to usunąć, zanim więcej ludzi zacznie łykać tego trolla i powielać to dalej.

@roshida55: xD no tak, ty jesteś obsrany więc ma to usunąć bo nie wiadomo czy to ty czy ktoś się podszywa.

To że ktoś jej grozi śmiercią, gdzie jednocześnie te groźby są wyjątkowo wiarygodne z uwagi na jej sytuację - to jest nic. Najbardziej zagrożony jest Wykopek w
  • Odpowiedz
@chrominancja: Przypomina mi się akcja z gościem co napisał ze wrzucił rurkę do silnika samolotu i ciekawe ile wytrzyma XD a później zdziwienie ze bagiety przyjechały i gość stracił prace
  • Odpowiedz
@roshida55:

Tylko że one nikomu nie robią krzywdy.

No, poza tym że w odpowiedniej koncentracji legitymizują one niebezpieczne ideolo - i sprawiają że pewni ludzie nie zauważą że to tylko śmieszki. I w pewnym momencie budzisz się w rzeczywistości gdzie istnieje w twojej śmieszkowej grupce pewna subpopulacja True Believers. Patrz, /pol/. Patrz video anonka od "subscribe to pewdiepie" który sobie śmieszkując i memując rozstrzelał kilkunastu czy kilkudziesięciu ludzi w Nowej
  • Odpowiedz
Karachan widzę dalej działa i czerpię sadystyczną bekę z gównoburzy na wykopie xD Nic się nie zmieniło od lat, dziennikarze to przygłupy i to w sumie jedne z największych ale wykopki też ciężko pracują na to miano.
  • Odpowiedz