Wpis z mikrobloga

opowiedz mi co takiego osiągnął strajk kobiet poza zbłaźnieniem się liderek i marginalizacją całej organizacji. Poza lajkami dla influencerów

@jozef-dzierzynski: osiągnął pewną świadomość społeczno-polityczną u ludzi, którzy dotąd nie interesowali się polityką. Pokłosiem są właśnie takie Julki na protestach. To cieszy, że młode pokolenie uczy się zaangażowania politycznego. Mniej cieszy, że to właśnie lewicowe pokolenie namiesza, wolałbym centrowe, ale cóż, zawsze lepsze to niż narodowo-socjalistyczni troglodyci.
  • Odpowiedz
koleś, ale on nie pytał jak to było po angielsku tylko zastanawia się co z tego zrozumie anglojęzyczny człowiek

@powiedz: anglojęzyczny człowiek i tak jeśli otrzyma info o protestach to poprzez jakieś media, które mu ogarną przekaz, nie bój się
  • Odpowiedz
@ajuto00:

osiągnął pewną świadomość społeczno-polityczną u ludzi, którzy dotąd nie interesowali się polityką

wyjaśniłem ci o co moim zdaniem chodzi z tą świadomością. To jest tylko powtarzanie modnych haseł z instagrama i podążanie za tym co robią znani. Ci ludzie dalej w dupie mają polityke, dalej się nią nie interesują, dalej jej nie rozumieją, czego najlepszym przykładem jest zdjęcie wyżej. Gdyby modne byłoby chodzenie ze swastyką to i one nosiłby
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Naturmensch: a czy Amerykanie protestują z polskimi hasłami? XD chodzi mi o to że taki przekaz nawet przetłumaczony nic nie zmienia. Większość obywateli świata nie zna obecnej i historycznej sytuacji w Polsce. Takie pisanie wszystkiego w języku angielskim bardziej szkodzi niż pomaga, bo część rodaków tego nie zrozumie xD a na świecie nie sprawi że nagle ktoś w Wisconsin powie "cos trzeba z tą polską zrobić bo znowu PRL będzie"
  • Odpowiedz