Zakładamy nowy #biznes w #chiny. Tym razem musimy to zarejestrować bo to #gastronomia. Rejestracja przez apkę w telefonie, potem dosłownie 5 min w urzędzie i gotowe. Zadnych kas fiskalnych, itp represji. Podatki? Przecież jeszcze nic nie zarobiliśmy. Podatki to będziemy płacić jak nam obroty wejdą na poziom sześcio cyfrowy. I tak się tu żyje w tym komunistycznym reżimie. #tosachiny #chiny #dzialalnoscgospodarcza #podatki #zus
@rzep: hahhaha a teraz zapraszam innych wykopowiczów do zapoznania się z tym rzetelnym i wiarygodnym źródłem informacji o Chinach wprost z Nowego Jorku. Zhoukou k---a hahhaha....miało być kilkadziesiąt szkół średnich z Pekinu aaaa i drugie tyle podstawowych a ten tu wyskakuje z jakimś... anyway proszę kliknąć w link od kolegi i samemu wyciągnąć wnioski.
@rzep: jeszcze jeden taki tekst i wpadasz na #czarnolisto c--j mnie bolą twoje fikołki, nie dyskutuje z tobą bo zbłaźniłeś się po raz kolejny, idź spać
@LuckyStrike: Czym różnicie się od pisowców, skoro za jakieś grosze oddajecie wolność? A może jesteś wolny i możesz powiesić plakat pokazujący, co Chińczycy robili z Tybetańczykami albo Ujgurami? Dać wam 500 plus albo parę jenów i już zapominacie o wartościach. W każdym razie ja bym się nie zamienił.
Czekam aż internetowi sojownicy podejmą jakiekolwiek działania w sprawie CIA black site w Polsce albo wyjadą (spoiler: nie doczekam się).
@NieWiemASieWypowiem Trzeba być niespełna rozumu albo celowo manipulować, by zrównywać hańbiącą, ale marginalną sprawę więzień CIA w Polsce z chinskimi czystkami etnicznymi. To tak jakby zrównywać II RP i III Rzeszę. Tu i tu były obozy przecież. Sanacja robiła Berezę a hitlerowcy Auschwitz, Treblinkę i Majdanek, no więc to to samo.
@Halbr: gdzie tak napisałem? Nie zesraj się z tego udawania świętego oburzenia.
Hipokryzją jest oczekiwać od opa, obcokrajowca w Chinach, że ma podejmować działania w sprawie domniemanych obozów albo przestać robić interesy z pozostałym miliardem Chińczyków, bo tak chce wykopek który nigdy nie był w Chinach. A tak wykopek chce bo to medialny temat. Jednocześnie ten sam wykopek ma u siebie od lat pod nosem inne (i tym razem potwierdzone) zbrodnie przeciwko
Hipokryzją jest oczekiwać od opa, obcokrajowca w Chinach, że ma podejmować działania w sprawie domniemanych obozów albo przestać robić interesy z pozostałym miliardem Chińczyków, bo tak chce wykopek który nigdy nie był w Chinach. A tak wykopek chce bo to medialny temat.
@NieWiemASieWypowiem: Nie po prostu niech nie nabija się z mordowania Ujgurów i nie neguje czystek etnicznych w ChRL. Czy ten temat jest medialny czy nie to nie ma
skoro się cyka mówić prawdę, to niech przynajmniej milczy
@Halbr: sapiesz o "prawdę", a teraz sam wypisujesz bezpodstawne bzdury. Nawet super pro-amerykańskie i anty-chińskie foreignpolicy wprost pisze, że nie ma dowodów na masowe morderstwa:
#tosachiny #chiny #dzialalnoscgospodarcza #podatki #zus
@yaah: Huaiyang No 1 High School w Zhoukou - masz artykuł z Financial Times o tym.
https://www.ft.com/content/56a18391-2fbc-4d33-aae8-591cf233b6a7
To ich kolejne ruchy w temacie, po tym gdy np. zabronili tego typu firmom generowania zysków czy zdobywania kapitału od inwestorów.
@rzep: Ale podaj jakieś normalne chińskie źródło, a nie imperialistyczną propagandę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dostałeś nazwę
Dać wam 500 plus albo parę jenów i już zapominacie o wartościach.
W każdym razie ja bym się nie zamienił.
@NieWiemASieWypowiem Trzeba być niespełna rozumu albo celowo manipulować, by zrównywać hańbiącą, ale marginalną sprawę więzień CIA w Polsce z chinskimi czystkami etnicznymi. To tak jakby zrównywać II RP i III Rzeszę. Tu i tu były obozy przecież. Sanacja robiła Berezę a hitlerowcy Auschwitz, Treblinkę i Majdanek, no więc to to samo.
@Halbr: gdzie tak napisałem? Nie zesraj się z tego udawania świętego oburzenia.
Hipokryzją jest oczekiwać od opa, obcokrajowca w Chinach, że ma podejmować działania w sprawie domniemanych obozów albo przestać robić interesy z pozostałym miliardem Chińczyków, bo tak chce wykopek który nigdy nie był w Chinach. A tak wykopek chce bo to medialny temat.
Jednocześnie ten sam wykopek ma u siebie od lat pod nosem inne (i tym razem potwierdzone) zbrodnie przeciwko
@LuckyStrike: No bo ten chłop był ważniejszy od conajmniej 10 tysięcy ofiar śmiertelnych masakry na Tiananmen.
@NieWiemASieWypowiem: Nie po prostu niech nie nabija się z mordowania Ujgurów i nie neguje czystek etnicznych w ChRL. Czy ten temat jest medialny czy nie to nie ma
@Halbr: sapiesz o "prawdę", a teraz sam wypisujesz bezpodstawne bzdury. Nawet super pro-amerykańskie i anty-chińskie foreignpolicy wprost pisze, że nie ma dowodów na masowe morderstwa: