Wpis z mikrobloga

W sumie jestem ciekawy... czy znacie osobę która dostała pracę/staż jako programista, nie przedstawiając swojego portfolio w procesie rekrutacyjnym ? w sensie zaliczyła rozmowę techniczną - dobrze/bardzo dobrze ale nie pokazał żadnego swojego projektu ? Zakładamy że taka osoba faktycznie coś umie.
#programowanie #naukaprogramowania
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vaars: Myślę, że większość osób nie pokazuje żadnego swojego projektu. Może podczas luźniejszej rozmowy jak będzie się dało jakoś nawiązać to można opowiedzieć, że coś tam się klepie po godzinach. Zawsze to jakiś plus. Ewentualnie jak dasz w CV link do repo to ktoś techniczny może zerknie.
Odpowiadając na pytanie: znam. Nie znam za to nikogo kto by pokazywał swój projekt.
  • Odpowiedz
@vaars: mi to się nawet tych "portfolio" nie chce przeglądać bo większość jest pokopiowana z kursów albo sklejona ze stacka, very insightful prawie jak pytanie stażysty o wzorce projektowe
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vaars: pierwszą i drugą pracę dostałem tylko po rozmowach technicznych, ba, nawet nie mam żadnego poukładanego portfolio czy githuba xD
  • Odpowiedz
@vaars: te portfolia to xd, rozumiem ich sens w przypadku szukania pierwszej pracy, bo ciężko się inaczej przebić ale im dalej tym łatwiej się dostać bez niego. Oczywiście jak robisz coś ciekawego to zawsze warto się pochwalić, ale ile jest takich programistów? Większość projektów to przeklejki z tutorialii, ewentualnie jakieś drobne projekty, których nikt nie używa
  • Odpowiedz