Aktywne Wpisy

Emerald84 +43

denazyfikacja +121
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

źródło: comment_1627883376Oh4oBWORNLjYmPWI0oVkAf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@hphp123: Sobie, czyli dogadując się z całą opozycją poza Konfederacją ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
A to tylko oficjalna (ʘ‿ʘ)
źródło: comment_1627901943bbdmhsK1aOHTpXOsUfRUlV.jpg
Pobierzinflacja pokazuje, ze polacy sie bogaca.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Shatter: inflacja 5% oznacza że ceny urosły 5% przez ostatni rok, mowiąc ze 10k jest o 500zł mniej warte masz rację, ale tylko co do zaokrąglenia.
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ten spadek wartości troche inaczej się liczy niż jak sporo osób to robi. Co do zaokrąglenia dla niskiej inflacji nie popełniaja dużego błędu, jednak myślę, że warto wiedzieć jak poprawie liczyć spadek