Aktywne Wpisy
mateo2111 +749
Strasznie mnie denerwuje to jak polacy reaguja na takie afery, we francji by juz pol kraju r-------i protestami, a w polsce zaraz afera bedzie zamieciona pod dywan.
#kpo
#kpo
misiopysio +23
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, czemu czepiamy dotacji na jacht? Poczyniłem zgrubne, poranne wyliczenia w innym komentarzu i wychodzi mi, że to świetny pomysł dla budżetu.
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy

źródło: comment_1627883376Oh4oBWORNLjYmPWI0oVkAf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@hphp123: Sobie, czyli dogadując się z całą opozycją poza Konfederacją ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
A to tylko oficjalna (ʘ‿ʘ)
źródło: comment_1627901943bbdmhsK1aOHTpXOsUfRUlV.jpg
Pobierzinflacja pokazuje, ze polacy sie bogaca.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Shatter: inflacja 5% oznacza że ceny urosły 5% przez ostatni rok, mowiąc ze 10k jest o 500zł mniej warte masz rację, ale tylko co do zaokrąglenia.
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ten spadek wartości troche inaczej się liczy niż jak sporo osób to robi. Co do zaokrąglenia dla niskiej inflacji nie popełniaja dużego błędu, jednak myślę, że warto wiedzieć jak poprawie liczyć spadek