Wpis z mikrobloga

W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska (nie da się ich recyklingować jak normalnego papieru, zanieczyszczają inne odpady podczas recyklingu, zawierają bisfenol A który przenika przez skórę i jest toksyczny dla ludzkiego zdrowia i gospodarki hormonalnej)… a oni generują tego JESZCZE więcej i to wszystko w imię "ekologii" xD #systemkaucyjny #kaucja #polska
denazyfikacja - W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po odda...

źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lepiejq nie zastanawiaj się ile prądu ciągnie 24/7 ta maszyna

@Hellicon: z 10W w stanie czuwania i jakieś 30W w trakcie pracy xD
A poza tym co ty nagle taki zmartwiony jesteś poborem prądu? To jakieś ekologiczne lewactwo.
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: pomijając jakieś tam paragony, system kaucyjny nie ma nic wspólnego z ekologią. To zwykłe wyciąganie kasy z ludzi, którym nie będzie chciało się bawić w te butelki plus pretekst do podniesienia cen za wywóz odpadów. Ekologiczna to była segregacja, a ten system to zwykły scam. Piszę to jako wyborca KO i osoba proeuropejska. Po prostu nie będę ślepo mówił, że wszystko co robią rządzący jest cacy. To jest takie
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: ja to nie wiem dlaczego zabronili palić śmieciami w piecu, kiedyś wrzucało się plastik do pieca i znikał a teraz ląduje on w lasach i na górach śmieci, a to wszystko w imię "ekologi" xD
  • Odpowiedz
lepiejq nie zastanawiaj się ile prądu ciągnie 24/7 ta maszyna

@Hellicon: Odłącz od prądu, podłącz watomierz i pisz, a nie pitolisz bez sensu.

Jakiś z Internetu bierze 65W w trybie czuwania. Do 300W w trybie zgniatania. Bez monitora 32 cale 40W mniej.
To są grosze na godzinę, sklep się nie podniesie.
DRESIARZZ - >lepiejq nie zastanawiaj się ile prądu ciągnie 24/7 ta maszyna

@Hellicon...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz