Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 117
@sfn3oCiaXFowkvhfFoqkyRr8hLAaTvUgzrX: jest to nawiązanie do słynnego meczu Polska Portugalia na MŚ 2002 gdzie Portugalia wygrała 4:0 a pokazany wyżej zawodnik strzelił 3 bramki niemiłosiernie wywijając przy tym Tomkiem Hajto po boisku który wówczas grał na obronie i miał go pilnować, a zagrał katastrofalnie. Długo po mistrzostwach mu to wszyscy przypominali jak na czworakach próbował odbierać piłki Paulecie i jak się kompromitował. (pewnie coś przekręciłem ale mniej więcej tak to wyglądało).
@Narcyz_:
Hej,
ja się jakoś wielce na piłce nie znam. Fajnie, że jest śmiesznie ale tak:

Boniek jak trenował kadrę, to też jakiś super fajny nie był. Wiem, że jako piłkarz to co innego, jako działacz też raczej sukcesy można mu przypisać, ale każdemu zdarzają się też słabsze okresy.
http://www.hppn.pl/reprezentacja/trenerzy-i-selekcjonerzy/2,Zbigniew-Boniek?c=1

A w tym meczu Hajto też nie przy wszystkich bramkach zawinił o ile widziałem teraz w filmiku.

Do tego wydaje mi
Nie jestem fanem Hajty jako człowieka, ale dojebywanie się w kółko do tego meczu jest nudne. Reprezentacja w tamtych czasach była jaka była, a Hajto raczej był ponadprzeciętny w tym marazmie. Zagrał #!$%@? mecz i tyle. Nie tylko on. Lewandowski też nie zawsze strzela stuprocentowe sytuacje. Ile tę Portugalię jeszcze można roztrząsać? Złoty szpadel dla Zibiego, bo już męczy z tym Pauletą.