Wpis z mikrobloga

Halko przegrywy

Stało się, walnęłam pięścią w stół! XD

Po 4 latach chodzenia z pizzą na twarzy postanowiłam wybrać się do dermatologa. Z racji słuchania przez ten czas, że wystarczy przecież iść raz a będzie lepiej albo, że nie trzeba być bogatym, żeby to ogarnąć postanowiłam tę całą drogę udokumentować ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tag do obserwowania/czarnolistowania ->
#wyzwanierozowej

Pierwszą wizytę jak widzicie mam za sobą. Dostałam doraźnie jakiś antybiotyk miejscowo do stosowania, inne bzdety, bo "tradzik" również wychodzi mi na skórze glowy. Dodatkowo mam listę rzeczy do zbadania w laboratorium. 180 zł za wizyte plus 120 zł w aptece. Powinnam dokupić piankę do mycia buzi i krem z filtrem, ale używam jakichś swoich rzeczy i znam się na składach, więc nie widzę sensu, nie doliczam tego do podsumowania (ok. 80 zł)

5.06.21 wydane: 300 zł

#logikarozowychpaskow #tradzik #choroby #wychodzimyzprzegrywu #rozowepaski #przegryw #lekarz
slepauliczka - Halko przegrywy

Stało się, walnęłam pięścią w stół! XD

Po 4 latach c...

źródło: comment_1622896277t8Kiks0Iz99Adw4lUNRYzN.jpg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slepauliczka: Jako osoba obeznana w temacie składu kosmetyków mogę doradzić, żeby nie sugerować się tymi p*erdołami na blogach, że jedno to dobre, a drugie to bardzo złe. Tak naprawdę każdy na różne rzeczy reaguje inaczej i po prostu trzeba testować. Mojemu niebieskiemu pomogły kosmetyki z ziaja med (tylko med, a nie zwykła ziaja) i drogie nie są, więc od tego polecam zacząć + jak jest źle czasem iść na jakieś
  • Odpowiedz
  • 0
@not_me używam żel z Soraya plante, dermedic krem z filtrem i jakiś krem nawilżający z tołpy czasami, ale mam raczej cerę normalna, więc nie codziennie. Jak nie ma słońca to krem z ona dzień z filtrem 30, ot cała moja wielka pielęgnacja xD
  • Odpowiedz
@slepauliczka ja wyleczyłem się z trądziku (co prawda jako nastolatek) poprzez wizytę u braci bonifratrów i picie przepisanych przez nich ziół. Antybiotyki i inne nic mi nie pomagały.
  • Odpowiedz
@slepauliczka: To bait czy jesteś taka głupia?
Najprawdopodobniej Twoje problemy skórne są wynikiem poważnej choroby hormonalnej. W takim wypadku nie powinnaś zaczynać od dermatologa, bo przyczyna tkwi gdzieś indziej - i dopóki nie uregulujesz hormonów, to właśnie kremy są maskowaniem problemu. Tabletki antykoncepcyjne stosuje się nie tylko jako zabezpieczenie przed ciążą, jest masa chorób, które wymagają podawania odpowiednich stężeń estrogenu i progesteronu.
  • Odpowiedz
@slepauliczka: wyśmiałeś odpowiedź o tym serze i ostrych potrawach, a mi po nich wychodziły diody. Miałem helicobacter, który objawiał się alergiami pokarmowymi. Wyleczyłem helikobakter i mogę w--------ć nabiał do oporu.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@slepauliczka: najgorsze w posiadaniu syfow jest to, ze non stop ludzie p------a ze wystarczy nie jesc czekolady, fastfoodow albo myc twarz xd za kazdym razem mam iks de kiedy moj zel fo twarzy kosztuje wiecej niz ich wszystkie przybory do higieny osobistej, a i tak beda p-------c jakbys byl brudasem
  • Odpowiedz
@SweterWPaski: i gdybyś znała się na składach to byś wiedziała świrusko, że nie ocenia się kosmetyków po marce tylko po składach, a tołpa ma swoje "podmarki" milion kremów w ofercie, a ty juz wiesz, że jest ze złym składem XD

skład kremu z filtrem
Aqua, Octocrylene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Cocos Nucifera Oil, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (nano), Decyl Glucoside, Propylene
  • Odpowiedz