Wpis z mikrobloga

Halko przegrywy

Stało się, walnęłam pięścią w stół! XD

Po 4 latach chodzenia z pizzą na twarzy postanowiłam wybrać się do dermatologa. Z racji słuchania przez ten czas, że wystarczy przecież iść raz a będzie lepiej albo, że nie trzeba być bogatym, żeby to ogarnąć postanowiłam tę całą drogę udokumentować ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tag do obserwowania/czarnolistowania ->
#wyzwanierozowej

Pierwszą wizytę jak widzicie mam za sobą. Dostałam doraźnie jakiś antybiotyk miejscowo do stosowania, inne bzdety, bo "tradzik" również wychodzi mi na skórze glowy. Dodatkowo mam listę rzeczy do zbadania w laboratorium. 180 zł za wizyte plus 120 zł w aptece. Powinnam dokupić piankę do mycia buzi i krem z filtrem, ale używam jakichś swoich rzeczy i znam się na składach, więc nie widzę sensu, nie doliczam tego do podsumowania (ok. 80 zł)

5.06.21 wydane: 300 zł

#logikarozowychpaskow #tradzik #choroby #wychodzimyzprzegrywu #rozowepaski #przegryw #lekarz
slepauliczka - Halko przegrywy

Stało się, walnęłam pięścią w stół! XD

Po 4 latach c...

źródło: comment_1622896277t8Kiks0Iz99Adw4lUNRYzN.jpg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@slepauliczka: a tak na serio, to bardzo polecam kwasy, szczegolnie migfalowy w niskich i coraz wiekszych stezeniach, a najlepiej peeling w przynajmnuej 20% stezenuy. Jedynie mi to pomoglo po nastu latach masakry, ale trzrba do tego cierpliwosci i systematycznisci, za razem ani drugim nie pimoze
  • Odpowiedz
@Czupaczupz: u mnie nie działa nic xD to nie jest zwykły trądzik, a problemy z hormonami, dieta, kosmetyki nic tu nie dają, po kwasie jest jeszcze gorzej i nawet nie da się tego na dobrą sprawę używać, kiedy skoro ciągle mam rany? Już dawno się poddałam z tymi kosmetykami i używam absolutne minimum. Dieta nie ma wpływu, alkohol troche szkodzi ew
  • Odpowiedz
@slepauliczka jezeli nie ma przeciwwskazań i nie będzie się to kłóciło z twoim antybiotykiem to polecam żel do mycia twarzy z CeraVe z niacynamidem. Jest bardzo wydajny wiec cena nie boli aż tak bardzo i rozjaśnia blizny po trądziku :) i ogólnie poleca się aby myć twarz ok 60 sekund wtedy mamy pewność, ze kosmetyk zadziała. Powodzenia w walce! Trzymam kciuki :)
  • Odpowiedz
  • 0
@JokerBonifacy no właśnie dlatego nie pisze co badam i biorę, żeby tacy jak ty, którzy nie czytają dokładnie później się nie sugerowali. Leki są na receptę, więc nie ma większego sensu pisać.

Napisałam jasno, że wpisy będą po to, żeby pokazać ile to wszystko kosztuje i to nie jest tak że jedna wizyta i po sprawie :) w skrócie: to nie jest tak, że będąc biednym wyleczysz trądzik chęciami :)
  • Odpowiedz
@slepauliczka: Polecam konsultacje u Ewy Szalkowskiej (ma bloga i IG). Wielu osobom uratowała cerę, często po kuracjach dermatologicznych. Ja też korzystałam, więc zachęcam w razie co ()
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@slepauliczka: znam uczuc, z takim tradzikiem meczylam sie z 12 lat od 12 roku zycia. W sumie dalej troche mam, ale nje jest to armagedon jak kiedys.
Ja normaonie migdalowy cisnelam na mocnych roonych zmianach i wrecz pomagalo, wysychaly.
Przy kwasach z poczatku moze byc dramat, alw po pewnym czasie sie reguluje, ale nie nalegam.
Polecam tez krem z avene triacneal z kwasem glikolowym. Mialam po nim takie podskurne bolace syfy,
  • Odpowiedz
@slepauliczka: Trzymam kciuki, powodzenia. Sam miałem podobny problem ale jak usłyszałem ze mam brać antybiotyk to stwierdziłem ze spróbuje bardziej „naturalnych” metod i podjąłem najbardziej męska decyzje w moim życiu i poszedłem do kosmetyczki. Pierwsza wizyta to był taki ból, ze prawie krzyczałem, każda kolejna lżejsza i w ciągu kilku miesięcy miałem zajebista czysta twarz bez obciążania bebechow. Jeżeli nie próbowałaś to polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dieta ma duzo do powiedzenia jesli chodzi o tradzik...

@ttbt: W większości przypadków nie ma prawie nic, no chyba że jesteś na coś konkretnego uczulony
  • Odpowiedz