Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty
Wytłumaczcie mi prostymi słowami jak działa portfel sprzętowy. No bo niby klucz prywatny ma siedzięć na portfelu w środowisku odciętym od netu, ale w każdej chwili mogę go sobie przywrócić z seeda. Jakoś mi się kłócą te dwie koncepcje - skoro mogę go przywrócić, to to musi być gdzieś w necie.
I gdzie taki portfel kupić - kupując bezpośrednio u producenta narażam się na wyciek moich danych jak to było w przypadku #ledger a kupując w jakimś sklepie nie mam pewności czy ktoś przy nim nie majstrował.
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Kielonek: coldcard lub tańszy trezor one
Po tej aferze z ledger z wyciekiem danych producent trezora powiedział że nie przetrzymują bazy danych klientów online lub że usuwają to po 90 dniach, jakoś tak.
  • Odpowiedz
Panowie, na YT jak ludzie tego używają, to łączą się ze stroną Trezora czy apką Ledgera.

@Pan_Kielonek: ja łączę trazora z portfelem electrum a electrum łączy się z moim węzłem (nodes) Nie korzystam ze stronki trezora lub z trezor suite. Wykorzystuje tylko trezord.exe ze stronki trezora to jest do łączenia się trezora z urządzeniem po USB. Trzeba koniecznie sprawdzić sygnatury PGP
plaisant - > Panowie, na YT jak ludzie tego używają, to łączą się ze stroną Trezora c...

źródło: comment_1621772876dwHmcxZNUIfoqq7Uo5XfiH.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz