Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@lysyzlombardu: dopiero będziesz płakał jak ci programiści i reszta elit wyjedzie i będziesz tą patole ze swoich 2k utrzymywał xd programista 15k samego dochodowego płaci 3k, to dużo więcej niż twoje 700 zł na uop
  • Odpowiedz
@testovirondepot: ja słyszałem, że jak nie programujesz z pasji od 3 podstawówki, to nie jesteś prawdziwym programistą, tylko przyszedłeś do it po kasę i się szybko wypalisz. Więc prawdziwy programista siedzi w tym od małolata i zanim pójdzie na studia, to już ma dawno lata praktyki za sobą. No tak na wykopie czytałem
  • Odpowiedz
od kiedy ambicje to plucie na każdego kto ma gorzej?

@Tranzystor_IGBT: sorry, źle odczytałem Twój komentarz. Nie wchodziłem dzisiaj na Mirko za bardzo, więc nie wiem co się tu wyrabiało dzisiaj :)

W każdym razie uważam, że ludzie którzy do czegoś doszli lub chcą dojść własną pracą (wbrew pozorom programowanie to nie tylko kopiowanie kodu, w przeciwnym razie wszyscy bylibyśmy programistami) mają prawo czuć się wkurzeni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@lysyzlombardu: nie zarabia tyle, przykro mi, zobacz sobie na stawki, choćby w Holandii można dostać 8k EUR miesięcznie, przykro mi, że 3k eur to dużo dla ciebie, ale czego wymagać jak jedyne co się imię to kierować paleciakiem
  • Odpowiedz
@lysyzlombardu myślisz że programistą zostaje się od tak z p---y jak np. typem co zamiata ulice? To są lata ciężkiej pracy, nauki i często masa wydanych pieniędzy żeby dostać pracę jako programista, a szczególnie jako dobrze opłacany programista. Wszyscy, którzy myślą że programistą można zostać od tak z dnia na dzień są zwyczajnie p----------i. I teraz tylko dlatego, że za młodu zamiast w weekendy szlajać się po imprezach wolałem siedzieć przed
  • Odpowiedz
@Bleck: Co do zgodności z prawem to zdania są podzielone:

Kluczowe jest stosunkowo świeże orzeczenie z 20 lutego 2018 r.. Sprawa dotyczyła kwestii podlegania ubezpieczeniom społecznym przez osobę fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą (czyli przedsiębiorcę) w sytuacji, gdy świadczy ona usługi na rzecz tylko jednego podmiotu, w ustalonych przez ten podmiot godzinach i w miejscu pracy oraz na jego rachunek i ryzyko. Sąd Najwyższy wydał wyrok w sprawie uznawania wyłącznego świadczenia
  • Odpowiedz