Wpis z mikrobloga

@lysyzlombardu: w punkt. Oderwani od pługa dorobkiewicze w pierwszym pokoleniu kopiujący bezmyślnie kod z neta zesrali sie nieziemsko. Szkoda że ich sie oznaczać nie da żeby każdy mógł im napluć w ryj jak idą do sklepu, do fryzjera, robią serwis auta czy zakładają konto w banku.
  • Odpowiedz
Wielcy przedsiębiorcy, którzy zamiast siedzieć na zwykłej umowie o pracę, kombinują tylko jak tu wrzucić nowe xiaomi albo ps5 w koszta.

@lysyzlombardu: Ale wiesz, że ten pseudoprzedsiębiorca nie jest chroniony przez prawo pracy, nie ma urlopu, okresu wypowiedzenia i odpowiada całym swoim majątkiem za pełnione błędu? Tego już w telewizji nie mówili?¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@lysyzlombardu: bo to jest j----a patola - i nei chodzi o zarobki a o mentalność. Niepatologiczny ojciec jak ktoś by mu powiedział "oj a twój synek to taki biedny głodny chodzi, masz tu troche grosza kup mu pomidora do kanapki" to by mu dał w zęby. Patologiczny całuje jeszcze po rękach takiego pieprzonego łaskawcę (już pomijam, ze on daje nie swoje).

Niepatologia to dumni ludzie, którzy chcą uczciwie i odpowiedzialnie
  • Odpowiedz
Oderwani od pługa dorobkiewicze w pierwszym pokoleniu

@Tranzystor_IGBT: tacy najgorsi, ludzie z ambicjami. Tylko w ryj im napluć za zdradę klasy robotniczej! Wszyscy powinni mieć po równo, a bogaci mogą być tylko z wyższych kast i będzie ład i porządek.
Masz moje widły.
  • Odpowiedz
ale ludzie się po prostu solidnie w------i

@Emkacf: xD poszczekaja jak zwykle i ucichną, p0lak lubi jak jest pod kogos ciężkim butem i dosiska się go mocniej do ziemi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@lysyzlombardu: Mi wychodzi, że będę musiała płacić 2k comiesięcznej daniny na NFZ, z którego prawie nie korzystam.

@Emkacf: powodzenia w leczeniu raka w prywatnej służbie zdrowia, albo czegokoleiek poważniejszego niż grypa, czy zapalenie skóry. Ja też nie korzystam z NFZ, wszystko leczę prywatnie, ale jak mój syn miał operację serca to już tylko NFZ zostaje. Pamiętaj, że chorób nie wybierasz.
  • Odpowiedz
@dlolb: Jasne, dlatego przecież na ten NFZ płacę, ale jeżeli mam wydawać 2000zł miesięcznie i nie móc dostać się do dobrego specjalisty w sensownym czasie, to trochę czuję się wykorzystywana.
  • Odpowiedz
@Emkacf: z biologicznego punktu widzenia jesteś gorsza od tych, którzy nie mają dzieci :p no ale autorom nowego ładu i tak chodziło o wyniki wyborów, a nie przetrwanie gatunku i utrwalanie lepszych genów w populacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pat1ryk: Skoro ten system jest tak wydajny to czemu w przeciągu ostatnich latach wszystkich tych rzeczy nie mogłem zrobić na nfz
- aparat ortodontyczny koszt ponad 10 tysięcy złotych
- rehabilitacja nadgarstka jakieś 1500zł
- rehabilitacja barku jakieś 1500zł

Czy to są jakieś
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: Ponieważ w Polsce nakłady na opiekę zdrowotną w stosunku do PKB są jednymi z najniższych w Europie, do tego nasze dochody też są na dole stawki, jak to zsumujesz to ci wyjdzie, że nawet w Czechach na służbę zdrowia przeznacza sie 50% więcej niż w Polsce w przeliczeniu na mieszkańca. Nie da się mieć wydajnego systemu bez pieniędzy.
  • Odpowiedz