Wpis z mikrobloga

@stormkiss: zupełnie źle odczytałeś tą reakcję :p Jestem w 100% za tym żeby testować wszystko jak najwięcej razy, tylko zupełnie się nie spodziewałem, że będą próbowali jeszcze raz lecieć sn15 (ʘʘ)
  • Odpowiedz
Jeffowi

@Lootzek: Niestety obawiam się, że Jeff utracił kontakt z rzeczywistością, może dlatego, że inżynierowie B.O. nie dzielą się z nim szczerze oceną, gdzie obecnie jest SpaceX w porównaniu z B.O.

Problem jest taki, że Jeffowi – co wnoszę po wypowiedziach, które znam, a które są coraz bardziej niepokojące – wciąż wydaje się, że B.O. może jeszcze zostać liderem prywatnego przemysłu kosmicznego. Bezos chyba ma poważny problem z akceptacją faktu, że ten
  • Odpowiedz
@Hopelessness: Pokazywali montaż różnych sukcesów oraz niepowodzeń przemysłu kosmicznego ogółem (już nawet nie pamiętam dlaczego, tj. jaki był kontekst materiału – może zacumowanie Dragona do ISS?) i teza była taka, że wejście prywatnych firm w ten sektor usiane jest serią niepowodzeń, lecz ponieważ ambicje miliarderów są wielkie, to prawdopodobnie przyszłość należy właśnie do nich. I pokazywali tam nowy statek Bransona, lądowania Falconów, etc. I w ramach humorystycznego akcentu (jak mniemam)
  • Odpowiedz
@texas-holdem: Jeff to taki klasyczny miliarder, zrobił firmę, na której zarobił miliardy, a teraz odcina kupony i bawi się w kosmos, trochę robi to czego wszyscy się spodziewali po Musku gdy ten zaczynał swoją przygodę ze spacex.
Dlatego kochamy muska, a do bezosa nawiązujemy pisząc 'jeff who'. Dlatego jeff to evil bilioner, gates chce Polakom wszczepiać szczepionki - z esperalem xD - innym nacjom do kontroli mózgów, a musk chce
  • Odpowiedz
i nikt mu dosadnie nie powie jak bardzo w dupie jest z BO

Też tak mi się wydaje, a poza tym Jeff nie rozumie skali wyzwania od strony czysto inżynieryjnej, by to samemu poprawnie zdiagnozować. Mam wrażenie, że operuje wciąż w przeświadczeniu, że inżynierowie B.O. czy SpaceX pracują "tak samo" i skoro SpaceX ogarnął lądowanie z orbity tak szybko, to czemu niby New Glenn miałoby tego nie móc powtórzyć. Ano dlatego, że często
  • Odpowiedz