Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +2005
Laska z ktora sie umawialem od 4 miesiecy wysmiala mnie bo pojechalem z ojcem lvl 63 do Biskupina. Ja sam mam 28 lat i wracalem specjalnie do rodzicow zeby z nim na ten festyn pojechac, bo ojciec interesuje sie historia i zabieral nas na kazdy co roku. Powiedzialem jej, ze jak smieszy ja moja relacja to ma palic wroty. #rozowepaski #zwiazki #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
atencjon +1055
Czy ja dobrze rozumiem bo nie śledzę tego dokładnie. Gdy Robert był w Polsce to Anka była w Hiszpanii i tańczyła bachatę z Alvaro, a jak Robert jest w Hiszpanii to ona przyleciała do Polski i tańczy bachatę z Alvaro?
Czy macie jakiś żal albo pretensje do swoich rodziców odnośnie tego, w jaki sposób was wychowywali, jaka była w domu atmosfera itp?
Jestem po takiej rozmowie z rodzicami i okazuje się, że nie mają sobie do zarzucenia NIC. Nic nam nie pokazali, nic nie osiągnęli, a wymagania mają wysokie. Zbyt wysokie.
A niestety analizując to, jak było wywarło duży wpływ na to, co jest teraz.
Efekt? Wypuścili z domu dwóch grubych, samotnych i próbujących sobie "jakoś" radzić przegrywów. Ja z depresją i nerwicą. Mama zawsze się darła i prowokowała awantury, a tata się usuwał, bo interesował go święty spokój.
Oczywiście, nie uważam, że to w 100% ich wina. To tylko taki wniosek, jak wielkie odpowiednie podejście i pokierowanie ma znaczenie, gdy się dorasta.
#przemyslenia #feels #depresja #psychologia #samotnosc #zalesie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60717669f5537c000a488544
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
trzymanie żalu jest mało konstruktywne, nigdy nie jest tak że nic się nie da zarzucić, ktoś inny mógłby być w sytuacji że by tobie zazdrościł rodziców bo sam miał jeszcze gorszych. a przy tym, mógłby sobie lepiej poradzić - co to mówi o tobie?
więc to strata czasu takie rozpamiętywanie że gdyby oni inaczej, to bym teraz ho ho ho
a w tym czasie można studiować, można robić kursy, można
Komentarz usunięty przez autora
"Mama zawsze się darła i prowokowała awantury, a tata się usuwał, bo interesował go święty spokój."
Jak to ładnie wpasowuje się w naturę płci.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, jakie to szczęście i na jak dobrej pozycji jesteś w stosunku do osób, które miały rodzica np. alkoholika albo zaburzonego psychicznie. Ze ktoś Cie np. krytykuje, a ja sobie uświadamiam, że moje wybuchy agresji albo wycofania są totalnie nieracjonalne...
nie ma co rozpamiętywać przeszłości
Nieświadomie rodzice jak mogą świadomie wychowywać?
Powielali schematy myślowe, czynnościowe, emocjonalne po zapewne swoim otoczeniu w dzieciństwie
Pewność siebie i zaufanie w sobie koduje się w nas po rodzicach już od niemowlaka - trzeba czasu do pracy z tym ale >wszystko jest możliwe
Teraz jesteś świadomy co się w tobie dzieje i jakie masz schematy więc działaj a nie tkwij w martwym punkcie pod tytułem przeszłość
Komentarz usunięty przez autora