Aktywne Wpisy

Arbuzlele +788
KorpoRozowa +2
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.0% (325)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 33.0% (160)

https://bezprawnik.pl/podatek-katastralny-od-drugiej-nieruchomosci-to-juz-naprawde-szczyt-zawisci/
#antykapitalizm #mieszkanie #gospodarka
Pozwólcie mi mieć te puste 7 mieszkań nooo... Przecież bez nich będę musiał pójść do pracy i co wtedy ja zrobię.
@mat888: Mój ulubiony fragment, bardzo merytoryczny, pieczenie czuć aż stąd xD
Brzmi jak coś, co mogła napisać jakaś zielonka na Wykopie, a nie redaktor strony internetowej.
źródło: comment_1617713189a1TXdwonBhIBFmVwVYzYXx.jpg
Pobierz@Gaku745: dokładnie tak to wygląda
@Gaku745: i to jest piękne w kapitalizmie, że żeby fajnie żyć wcale nie trzeba z---------c ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TestoDepot: Jak się urodzisz z fartem, masz dobre znajomości albo wygrasz w totolotka, faktycznie utopia.
To samo było w feudalizmie. Jak byłeś arystokratą to też nie musiałeś nic robić żeby dobrze
@Gaku745: typowa ignorancja i przesadzanie w drugą stronę. Nawet nie czytało się artykułu i pokazuje swoje nieogarnięcie.
@aIkohoIik: a kto to ustala co jest sprawiedliwe, a co nie i na jakiej podstawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@Gaku745: No oczywiście, ktoś się ośmiela mieć więcej niż jedną nieruchomość i wtedy ma negatywny wpływ, najlepiej jakby rozdał te mieszkania bo ktoś nie ma i wtedy by miał pozytywny xd
Nie żebym był chrześcijaninem, ale faktycznie byłoby to moralnie wielkie z ich strony.
@M_xxx: to można tak ze wszystkim - ale po co wtedy ludzie by się mieli rozwijać i bogacić, jak i tak przyjdzie jeden z drugim krzyczący o sprawiedliwości i im zabierze?
A na twoje pytania mógłbym oczywiście odpowiedzieć, ale wiem że jesteś takim głąbem że odpowiedź cie nie interesuje. Piszesz to żeby myśleć że orasz tym kogoś.
Znam manię wielkości kuców.
@M_xxx: ale nie chcą i się nie dziwię - dlatego tacy jak ty chcą im na różne sposoby ich własność odebrać albo nabycie takowej znacznie utrudnić i odbierać smak życia ogółem.
@M_xxx: No to wykaż się.
Kukoldzi ekonomiczni.
Burżuje przez to nie chcą stracić chociażby części kapitału, żeby nie musieć pracować (są zbyt nieudolni na to).