Wpis z mikrobloga

@MrTukan: Zawsze mnie zastanawia umieszczanie piekarnika prawie na wysokości blatu. Czy to jest wygodne? Zawsze mi się wydaje, że sięganie przez otwarte drzwi piekarnika będzie niewygodne i ryzykujemy przypaleniem się rozgrzanymi drzwiami. Jak jest nisko, to schylając się mamy małe ryzyko dotknięcia drzwi, ale z drzwiami na wysokości talii jest spora szansa na dotknięcie gorącej części. Skąd się taki pomysł wziął?
No chyba, że będzie otwierany w bok, wtedy ma
  • Odpowiedz
@bonaducci: no masz racje z tym otwieraniem na bok. W restauracjach są te pieraniki to nikt nie otwiera do dolu drzwiczek tylko normalnie jak mowisz. Co do wyskosci chyba też chodzi o kontrole tego co pieczesz i zagladasz czy urosło, przepala sie itd. Schylajac sie zawsze to jakas niewygoda. Sam niestety bede mial piekarnik pod plytą, bo nie bardzo jak mam wstawić na slupe, bo szkoda mi blatu. Jak juz
  • Odpowiedz