Aktywne Wpisy

CalibraTeam +443
Patrzę sobie na Alfę Romeo Junior i zastanawiam się kto projektował te zegary... W charakterystyczne tuby, wpisano po prostu prostokątny ekran. Wygląda to jak jakaś garażowa przeróbka, tuning z aliexpress.
Strasznie to wygląda, estetyczne dno i codziennie patrzeć na takiego potworka.
#samochody #motoryzacja #design
Strasznie to wygląda, estetyczne dno i codziennie patrzeć na takiego potworka.
#samochody #motoryzacja #design
źródło: alfacotojest
Pobierz
ziel_9 +84
Pytanie do #niebieskiepaski czy, jeśli dziewczyna zaprosi Was do filharmonii na koncert muzyki z gier komputerowych (w repertuarze gry w które gracie) to uznacie to za fajny pomysł czy raczej słaby i nawet, jeśli zgodzicie się pójść to z przymusu?
#zwiazki #tinder
#zwiazki #tinder

Oto moje świąteczne wypieki!
1)Babka drożdżowa z lukrem cytrynowym i skórką pomarańczową oraz orzechami włoskimi.
2)Sernik z białą czekoladą, wanilią i pomarańczą, na spodzie z ciasteczek maślanych i orzechów, posypany migdałami.
3)Babka pomarańczowo-cytrynowo-jogurtowa, nasączona ponczem pomarańczowo-cytrynowym i polana białą czekoladą.
Są jeszcze klasyczne babeczki waniliowe z kawałkami czekolady ;)
Tym samym zakończyłam 76 dni bez jedzenia słodyczy!
#cassiopeipiecze - do czarnolistowania/obserwowania
#czegoniemozezjesccassiopei - koniec tej edycji
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #sernik #sernikcontent #chwalesie #slodycze
źródło: comment_1617524708oQ8WsVRFYeOeex1K7dGOHG.jpg
Pobierzźródło: comment_1617524748iNwXYaEPpSkui0JySbhizj.jpg
PobierzU mnie bez słodyczy było do dziś ok 50 dni i zamierzam dalej w to brnąć. :D
Ja zrobiłem brownie, malinowa chmurka, babeczki ale w foremkach króliczków i zajączków no i oczywiście sernik... ale na zimno! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wspaniałych świąt dla Ciebie i rodzinki!! <3
Komentarz usunięty przez autora
https://youtu.be/C6n_VzuI4eI - to baza do babki drożdżowej, ja robię na zaczynie i pomijam rodzynki bo nie lubię
https://malacukierenka.pl/babka-jogurtowa-cytrynowo-pomaranczowa.html - tu praktycznie robiłam tak samo jak w przepisie
Przepisy na sernik i na babeczki podam później, bo to takie miksy różnych
Spod:
200 g ciastek maslanych
50 g orzechów
90 g rozpuszczonego masła
Wrzucam do malaksera, rozdrabniam i wykładam tym piaskiem tortownicę wyłożona na dole papierem (średnica 24 cm). Wsadzam na
Robiłem je w silikonowych formach, z biedry chyba. Pierwszy raz, więc średnio mi wyszły, w środku kawałki czekolady, z reszty wypieków jestem bardzo zadowolony, tu chyba za dużo proszku do pieczenia ale w smaku 9/10! :D
źródło: comment_1617836815Yk1dRCPcYMFVVrRMwHhPt6.jpg
Pobierz