Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +214
Spanko od strony przepompowni gmina Pongau do oceny
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_F3B99CF7-BEC0-4419-8310-B2FFD30E2990-38690-0000053F0C7669C3
Pobierz
źródło: temp_file8059290134052442032
Pobierz

Dzisiaj się dowiedziałem, że kawałek kodu, który napisałem przyczyni się do zwolnienia przynajmniej kilkunastu osób w paru firmach.
Nie będą musieli już klikać, bo się samo 'wyklika'.
Będą się mogli zająć czymś bardziej pożytecznym.
Dlatego jak się mnie ktoś pyta co robię, to zawsze odpowiadam, że zajmuję się zwalnianiem ludzi.
#programowanie #programista15k #ekonomia #praca
Sumarycznie to i tak ilość miejsc pracy w przemyśle rośnie i praca staje się lżejsza.
Jak ktoś straci pracę w jednej fabryce to szybko dostanie w drugiej w tej samej strefie ekonomicznej.
Ale w takich jednostkowych przypadkach zaskakuje talent wciskania kitu kierownictwa.
Szczególnie jak te fabryki są zawalone plakatami: "Employee Care", "Ethical Business", itp..
@eeemil: odważne, optymistyczne stwierdzenie. Masz 12 lat, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pawel-niczyporek: Przecież w strefach ekonomicznych rotacja pracowników pomiędzy zakładami to normalna sprawa a największe jaja są jak się wybuduje nowy zakład i podkupuje pracowników z całej reszty, bo daje trochę większa pensję. Braki kadrowe uzupełnia się ludźmi z agencji pracy, która najczęściej obsługuje wszystkie zakłady i odsiewa ludzi, którzy i tak to rzucą po jakimś
1. Nie wszystkie automatyzacje, a więc związane z nimi grupowe zwolnienia, odbywają się w strefach ekonomicznych. Stąd takie założenie jest dziecinne i zabawne.
2. Nie wiem, czy rotacja jest normalną sprawą. Serio. Teraz na przykład jest słabo z pracą i żadne teorie o rotacjach tego nie zmieniają.
@budyn: ja automatyzując/robotyzując procesy zawsze powtarzam kierownikowi "w końcu twoi ludzie zajmą się kreatywnymi zadaniami zamiast tłuc proste taski" ( ͡° ͜ʖ ͡°)