Wpis z mikrobloga

Przyczyniłem się do wzrostu gospodarczego kraju.

Dzisiaj się dowiedziałem, że kawałek kodu, który napisałem przyczyni się do zwolnienia przynajmniej kilkunastu osób w paru firmach.
Nie będą musieli już klikać, bo się samo 'wyklika'.
Będą się mogli zająć czymś bardziej pożytecznym.

Dlatego jak się mnie ktoś pyta co robię, to zawsze odpowiadam, że zajmuję się zwalnianiem ludzi.

#programowanie #programista15k #ekonomia #praca
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

odpowiadam, że zajmuję się zwalnianiem ludzi.

@budyn:

Ja zajmuje się programowaniem automatyki.
Jak gdzieś uruchamiamy nową zautomatyzowaną linię to firma trzyma wszystkich pacowników do czasu aż nowa linia
  • Odpowiedz
I zawsze jest tak, że podczas testów nowej linii, pracownicy mówia do mnie: "jak fajnie że będą mieli lżejszą robotę", bo jeszcze nie wiedzą że jak tylko wszystko ruszy i przejdzie testy posypią się wypowiedzenia.

@eeemil: nie powinno, ale rozśmieszyło mnie to. xD
  • Odpowiedz
@eeemil: @budyn:, zastanawialem się kto stoi za tym że ludzie będą tracić pracę, kto robi takie rzeczy. No ale firma zamawia firma ma plan. Ja wiem że jak Nie wy to inni by to zrobili.
Mam mieszane uczucia. Życzę wam wszystkiego dobrego ale wiem że to nic dobrego w przyszłości nie przysporzy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@eeemil: wszystko zależy jaka zautomatyzowana linia. U mnie w robocie niby zautomatyzowana a ludzi do obsługi trzeba więcej, plus do tego automatycy do pilnowania kąkutera i usuwania awarii
  • Odpowiedz
@budyn: Powinni Cię wbić w garnitur, dać teczkę i jak Clooneya wysyłać samolotem po świecie żebyś potem osobiście tych ludzi zwalniał i czuł pełnię satysfakcji z wykonywanej pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz