Wpis z mikrobloga

@Agatk: hmm duży stres, a przez to możliwość pomyłek i niedoróbek. Jeżeli jest to jakoś po ludzku poukładane to ok. Ale jak znam życie, to przechodzi to potem w "a urwijmy jeszcze 5 sekund" i "jeszcze 5 sekund". Cierpieć też na tym mogą maszyny, bo są żyłowane, a już nie mówię o dzwonach.
  • Odpowiedz
@Agatk: na akord ludzie sami będą sobie wypruwać flaki żeby zrobić jak najwięcej, będą mieli w dupie własne zdrowie, jakość i bhp
no i konflikty wybuchają, bo jedna osoba nie nadąża ze swoją częścią procesu, stara się, robi co może no ale jest gorszy w byciu maszynką do wykonywania procedur
i inni tracą, bo muszą czekać
wgl pomysł pracy akord jest p----------y, zadziała, firma zrobi więcej, ty też zarobisz więcej,
  • Odpowiedz
  • 112
@Agatk znów zadajesz głupie pytania, i znów udowadniasz ze nie masz pojęcia o tej branży.
Ja przez pośpiech zrobiłem strat na ponad 300tys
Maszyna uszkodzona i sonda.
Jakość spadnie i pracownicy będą w-------i, spośród kilkunastu zakładów w okolicy nie słyszałem o akordzie przy cnc
  • Odpowiedz
@tomen150: No uparła się na ten akord i widocznie próbuje wprowadzić coś żeby zadowolić górę nie mając pojęcia o branży... pewnie firma państwowa i jest kuzynką kogoś więc dostała stołek xD
  • Odpowiedz
@tomen150: @z_ielonkaa: jeśli pracownik wziął nadgodziny i okazuje się, że w 2 godziny zrobił tyle detali ile normalnie robi w 1 godzinę to niestety, prezes nie jest zadowolony z takiej jakości pracy i musi nastąpić zmiana ()
  • Odpowiedz
@Agatk: Może na początek zwróćcie mu uwagę, że jest to przegięcie i tym razem zapłacicie mu tylko za jedną godzinę. Pomyśl sama, chciałabyś pracować na stanowisku które wykorzystuje Cię w 100% oraz masz nad głową kierowniczkę która wymyśla coraz to nowsze cyrki nie wiedząc nic o branży. Będąc kierownikiem masz być pośrednikiem między pracownikiem a prezesem firmy więc współpracuj z dwoma stronami a nie tylko trzymasz tego żeby prezes był
  • Odpowiedz
zadziała, firma zrobi więcej, ty też zarobisz więcej, ale tylko na krótką metę

@Oppaimancer: bo potem akord jest podwyższany i kwik janusza jak nie możesz wyrobić, ale ma przynajmniej pretekst do płacenia mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Praca na akord jest fajna, kiedyś pracowałem w jednym januszexie. Miałem 20zl. Janusz sknera zaproponował akord. Wyszło ze zarabiałem 80 zł na godzinę. Prawie na zawał padł jak na drugi dzień mu przyniosłem wyliczenie. Próbował stargować stawkę. I wtedy się pożegnaliśmy. Co ciekawe pośpiech spowodowal ze z------m cała partie towaru ( ͡° ͜ʖ ͡°) od tej pory nigdzie się nie spieszę
  • Odpowiedz
@Andr3v: ale rozmowę już przeprowadziłam, pracownik po pytaniu dlaczego zrobił tak małą ilość sztuk zaczął się miotać i nie miał żadnej odpowiedzi, po prostu przebimbał godzinę xd (nie)stety sprawa wyszła na jaw i teraz muszę ukrócić proceder przesiadywania w pracy a nie pracowania
  • Odpowiedz