Wpis z mikrobloga

@Agatk: Weź i popracuj tydzień, dwa na linii to zobaczysz jak wygląda praca i wtedy możesz dopiero zacząć coś poprawiać. Nawet guzikowy może się pomylić, wystarczy, że w pośpiechu źle załaduje detal do maszyny.
  • Odpowiedz
@Agatk: kobieto serio nie masz pojęcia o branży po tym co piszesz. Akord jest ciulowy, bo zamiast wykonywać swoją pracę porządnie ludzie robią na o-------l a na CNC w szczególności ciężko czasem przewidzieć problemy z obróbką. Może zdarzyć się wszystko, detal będzie źle odlany i pracownik w pośpiechu nie zauważy, pomyli w pośpiechu punkt zerowy (narzędzia czy detalu), będzie jechał na stępionym wiertle bo szkoda czasu naostrzyć. Rezultat jest taki,
  • Odpowiedz
  • 2
@Agatk nadgodziny na akord? Wtf nawet mój stary januszeks nie był taki z-----y. Nie możesz po prostu normalnie reprymendę dać i ostrzec że nadgodziny będą skrócone? Temat nadgodzin przerabiałem jak robiłem na innej produkcji, raz w końcu szefowa przyszła żeby się na nas wypruć że czemu w soboty robimy 10 tys, a normalny dzień 40tys? Pretensje itp że jak to możemy robić, o--------ć się itp. Oczywiście kierownik jej nie powiedział że
  • Odpowiedz
  • 0
@Agatk Jeżeli wziąć pod uwagę branżę, w której operujesz, to chyba tylko praca na akord jest praktykowana, czyż nie? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Btw. Jak tam somsiaski, uspokoiły się? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz