Wpis z mikrobloga

• 33
#informatyka #internet #komputery
Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
  • 209
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: Wykop, Reddit, Instagram, FB, ogólnie przeglądanie internetu, YT (w tym słuchanie muzyki przez Vanced), przeglądanie map różnych (w tym rastrowych, więc mają one swój rozmiar), lekcje zdalne, Messenger, aktualizacje oprogramowania
  • Odpowiedz
Powie mi ktoś jak to jest?

@niehta: Niestety, ale mając pakiet danych filmy trzeba pożyczać od znajomych na pendrive, dyskach hdd, albo jak za dawnych lat płytach CD lub DVD.
  • Odpowiedz
@niehta: 400GB pakiet danych na internet do użytku w domu? Ktoś daje się jeszcze wmanewrować w takie wnyki w kraju, w którym co najmniej od 2005 roku jest nielimitowany internet po kablu za 50zł i wystarczy do niego gniazdko telefoniczne? XD
  • Odpowiedz
@Anaheim: Kolejny, gdzie masz gniazdko telefoniczne w nowych budynkach, domach jednorodzinnych? Nowe bloki maja czesto gotowe swiatlowody w mieszkaniach szkoda tylko, ze nie zawsze operator doprowadzi w ogole siec gdy ludzie zamieszkaja lub pol roku, rok po oddaniu mieszkan do uzytku.
  • Odpowiedz
@Janusz_Rekina: Tak jak pisalem, mi Orange nie chce nawet podlaczyc Neostrady. Takie gadki to poziom Microsoftu ktory zapowiedzial DRM nawet dla gier na DVD po czym gdy ktos spytal co jesli mieszka w miejscu gdzie jest kiepski internet, dostal odpowiedz "Po co tam mieszkac?".
  • Odpowiedz
  • 0
@krzywy_kanister o czym ty mówisz, jakie potencjalnie? Przecież ja tego używam a porównanie moje jest na moim osobistym doświadczeniu. I oczywiście jestem świadomy jak działają stacje BTS ale to chyba już od operatora zależy co z tym robi i jaką buduje sieć. A to jak działa ci internet warunkuje czy przedłużyć umowę czy nie. Próbujesz być mądry ale ci nie wychodzi.
  • Odpowiedz