Wpis z mikrobloga

• 33
#informatyka #internet #komputery
Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
  • 209
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niehta: Masz 400Gb czy 400GB? Jak to pierwsze to w przeliczeniu masz 50GB więc nic dziwnego, że internet tak szybko się skończył. Jak to drugie to w sumie jak przedmówcy pisali - Netflix/Youtube w 4k pewnie to zużył
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@krzywy_kanister: przecież 7gb to jest jakość ultra. I to by mi się zgadzało bo zuzywam na Netflix około 15gb czyli 30 dni x 0.3 lub 0.5gb. Nie mam interesu żeby kogoś tutaj wprowadzać w błąd. Poprostu mam nowe mieszkanie i jeszcze nie ma neta a ten sposób spełnia moje oczekiwania.
  • Odpowiedz
dźwięk 13mbps?

@dzek: mówimy o kinie domowym. Dolby True HD z zakodowanym Atmos w szczycie jest w stanie wyciągnąć nawet 18Mbps. Zwykły Dolby True HD czy DTS HD Master wymaga około 6Mbps.

A to dla audiofili system 15 głośników z każdego kierunku w każdej płaszczyźnie?

@dzek nie, mówimy o normalnym kinie domowym w systemie 5.1.2 czyli podstawowy Atmos. I tutaj należy wspomnieć, że Atmos to dźwięk lokalizowany obiektowo jak
  • Odpowiedz
@zdzi: Cóż, takim co się urodzili w takim miejscu pozostaje współczuć, ale jak ktoś sobie buduje dom na zadupiu nie sprawdzając czy jest szansa na dobrą infrastrukturę telekomunikacyjną, to tylko pozazdrościć żyćka blisko natury. XD
  • Odpowiedz