Wpis z mikrobloga

• 33
#informatyka #internet #komputery
Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
  • 209
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzywy_kanister:
Ty cymbale czytaj że ze zrozumieniem. Jak ty tak czytasz umowy jak komentarze to ty jeszcze dlugo bedziesz mial problem z umowami i internetem. Mowilem innemu gosciowi, ze nawet jakby byl dostepny starlink to i tak nikt go za 400 stowki nie bedzis kupowal bo sie nie oplaca jak sa tansze alternatywy ciolku
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister nie wiem czego nie rozumiesz. Możesz po prostu kupić zwykły internet, ale z prędkością LTE . Teraz już wszędzie masz dostępny internet, bo kable są rozciągnięte po całej Polsce
  • Odpowiedz
@XSpeedyX: Przestan bzdury opowiadac. Nie, nie ma wszedzie dostepnego internetu, ja nie moge wziac Neostrady tak jak kilkadziesiat domostw dookola. Mamy 3 miliony adresow bez dostepu do szybkich laczy, mnostwo z nich nie ma zasiegu nawet tej Neostrady po kablu telefonicznym. Czego ty nie rozumiesz, myslisz, ze kazdy budynek ma dostepny internet po kablu?
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister oczywiście nie w każdym budynku, ale zawsze w okolicy będzie kabel, który można pociągnąć za grosze, a czasem nawet firma ponosi koszty w zamian za to, że ty będziesz z tego internetu korzystać np. przez rok. Mamy 2021 rok, teraz infrastruktura (przynajmniej w Europie, nie licząc może Białorusi czy jakiejś dziury w Mołdawii) jest już wszędzie i pociągnięcie kabla już per se do budynku to żaden problem
  • Odpowiedz
@XSpeedyX: No i znowu bzdury, bzdury, bzdury, ile razy mam ci powtarzac? Mam ulice dalej u sasiadow Neostrade, u mnie Orange pokazuje zasieg, przyjezdza monter mowi, ze sie nie da i odjezdza, to co ja mam robic? Dlatego mnostwo osob korzysta z LTE czy radiowek? Dlatego w ramach POPC podpinaja setki tysiace, miliony adresow za fundusze unijne? Nawet mam miec swiatlowod z funduszy unijnych po 10 latach takiej sytuacji jaka
  • Odpowiedz