#informatyka #internet #komputery Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
@krzywy_kanister: Ty cymbale czytaj że ze zrozumieniem. Jak ty tak czytasz umowy jak komentarze to ty jeszcze dlugo bedziesz mial problem z umowami i internetem. Mowilem innemu gosciowi, ze nawet jakby byl dostepny starlink to i tak nikt go za 400 stowki nie bedzis kupowal bo sie nie oplaca jak sa tansze alternatywy ciolku
@krzywy_kanister nie wiem czego nie rozumiesz. Możesz po prostu kupić zwykły internet, ale z prędkością LTE . Teraz już wszędzie masz dostępny internet, bo kable są rozciągnięte po całej Polsce
@XSpeedyX: Przestan bzdury opowiadac. Nie, nie ma wszedzie dostepnego internetu, ja nie moge wziac Neostrady tak jak kilkadziesiat domostw dookola. Mamy 3 miliony adresow bez dostepu do szybkich laczy, mnostwo z nich nie ma zasiegu nawet tej Neostrady po kablu telefonicznym. Czego ty nie rozumiesz, myslisz, ze kazdy budynek ma dostepny internet po kablu?
@krzywy_kanister oczywiście nie w każdym budynku, ale zawsze w okolicy będzie kabel, który można pociągnąć za grosze, a czasem nawet firma ponosi koszty w zamian za to, że ty będziesz z tego internetu korzystać np. przez rok. Mamy 2021 rok, teraz infrastruktura (przynajmniej w Europie, nie licząc może Białorusi czy jakiejś dziury w Mołdawii) jest już wszędzie i pociągnięcie kabla już per se do budynku to żaden problem
@XSpeedyX: No i znowu bzdury, bzdury, bzdury, ile razy mam ci powtarzac? Mam ulice dalej u sasiadow Neostrade, u mnie Orange pokazuje zasieg, przyjezdza monter mowi, ze sie nie da i odjezdza, to co ja mam robic? Dlatego mnostwo osob korzysta z LTE czy radiowek? Dlatego w ramach POPC podpinaja setki tysiace, miliony adresow za fundusze unijne? Nawet mam miec swiatlowod z funduszy unijnych po 10 latach takiej sytuacji jaka
Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
Ty cymbale czytaj że ze zrozumieniem. Jak ty tak czytasz umowy jak komentarze to ty jeszcze dlugo bedziesz mial problem z umowami i internetem. Mowilem innemu gosciowi, ze nawet jakby byl dostepny starlink to i tak nikt go za 400 stowki nie bedzis kupowal bo sie nie oplaca jak sa tansze alternatywy ciolku
Komentarz usunięty przez autora