#informatyka #internet #komputery Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
@niehta: ustawienia, połączenia, licznik danych, wykorzystanie danych komórkowych/wi fi (Przynjamniej u mnie tak to wyglada). Dowiedzą się czy to netflix
@niehta mialem taka akcje po podpisaniu umowy na LTE domowe w Orange.
Wlasnie w pierwszym miesiącu. W ciągu 3 nocy pobrało mi 200GB danych.
Orange się upierał, że że ja ściągnąłem ale ni c---a nie było opcji zebym ją to zrobił. Wiec albo to był jakiś wałek, ale maja cos z-----e technicznie.
@niehta: to niesamowite że w 2021 roku ludzie jeszcze łapią się na internet z limitem danych gdy teraz obejrzenie jednego półtoragodzinnego filmu potrafi zeżreć 30 gb xD
@niehta: Te internety mobilne na umowę mają to do siebie, ze są nawet szybkie i jak odpala się takiego YT to automatycznie włączą się lepsza jakość - bardzo szybko lecą gb. W takim T-mobile na kartę wprowadzili fajny pakiet video za kilka złoty - można przez miesiąc oglądać yt/netflixa/playera/fb itp bez zużycia danych.
@niehta: na normalnie zasadzie jest liczone, wykorzystali to mają. Myśleli że jak filmów się nie pobiera na dysk tylko ogląda w streamingu to one nie "kosztują" danych?
@niehta: Do netflixa kupuje się Orange flex. Wykupujesz pakiet powiedzmy za 25 zł, z rozmowami bez limitu plus 15 GB internetu i dokupujesz pakiet video pass za 10 zł. Z video pass korzystasz z netflixa, YouTube, hbo i paru innych serwisów bez limitu. Nie ściąga GB z korzystania z tych serwisów.
Powie mi ktoś jak to jest? Znajomi podpisali umowę na internet 400 gb pakiet danych, dzwoni do mnie mlody i mówi że dostali sms że pakiet wykorzystany. Korzystali tylko z komputera, laptopa, 3 telefonów i jednego netflixa na TV. Zużycie na komputerze z 30 dni to 120 gb, na laptopie 80 gb, no i zostaje 200 gb i co ze niby 3 telefony i netflix zużyły tyle danych? Na jakiej zasadzie jest to liczone wytłumaczy ktoś?
@brakloginuf: Nie często, tylko zawsze. Do niedawna T-Mobile oferowało bez limitu, ponad 1,5 roku temu się to zmieniło.
@dildo-vaggins teraz już nie ma, wycofali to w 2019
I teraz już nikt nie daje nielimitowanego, taki progres
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
10 godzin = 70 giga (czyli jeden serial)
Wystarczy obejrzeć kilka zwiastunów i zaraz po transferze
źródło: comment_1615721964EOY3vdNXwLjfLOAe351OXL.jpg
Pobierzźródło: comment_1615722234mdfZrAlcLXK3zgNlCIbdBQ.jpg
PobierzWlasnie w pierwszym miesiącu.
W ciągu 3 nocy pobrało mi 200GB danych.
Orange się upierał, że że ja ściągnąłem ale ni c---a nie było opcji zebym ją to zrobił.
Wiec albo to był jakiś wałek, ale maja cos z-----e technicznie.
@SynStolarza: dopóki ktoś nie ma monitora 4k, to jest czysty idiotyzm
źródło: comment_1615722896nzXJzZVxQpRDYvqtNVTI87.jpg
PobierzW takim T-mobile na kartę wprowadzili fajny pakiet video za kilka złoty - można przez miesiąc oglądać yt/netflixa/playera/fb itp bez zużycia danych.
źródło: comment_1615723529oavJG2Arl3iJVjGYyx8iDP.jpg
Pobierz