Wpis z mikrobloga

Protip dla osób które tak jak ja wydały dużo kasy na bootcamp i teraz przez covid nie mogą znaleźć roboty, bo nikt nie rekrutuje juniorów. Warto zabrać się za freelancerkę. Nie jest łatwo znaleźć klienta, ale udało mi się złapać pierwsze zlecenie na system do przychodni zdrowia lolalnej. Jakiś taki prosty - zarządzanie wizytami, lekarzami, rejestracja online. Wczoraj wystartowałem, teraz kilka tygodni i ponad 10k wpadnie. Tak trzeba żyć.

#programowanie #biznes #software #naukaprogramowania #wlasnafirma #programista15k
teddybear69 - Protip dla osób które tak jak ja wydały dużo kasy na bootcamp i teraz p...

źródło: comment_1614408213y4O0PsFIM8UEHQpfsghWJe.jpg

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czem teraz nie rekrutują osób bez doświadczenia? COVID? Pytam bo nie jestem w temacie zupełnie a co jakiś czas trafia się na artykuł jak to niby w Polsce brakuje 50/100/200 k programistów.

@enzojabol: brakuje xxxK specjalistów, a nie juniorów

@ReduktorGowna: A czy żeby zostać specjalistą nie trzeba być najpierw juniorem? To trochę jak z poszukiwaniem atrakcyjnej, 20-letniej sekretarki z min. 10-letnim stażem...
  • Odpowiedz
@teddybear69: Kilka tygodni pracy za 10k xD to się nazywa psucie rynku i zniechęcanie klientów do branży. Potem mi przychodzą zapłakani byli klienci very juniorów i dowiadują się ze nawet ich nie stać na bugfixing a o jakościowej apce to już nie wspominam. Ale spoko bait w sumie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@teddybear69: Pokaz mi user stories to ci powiem. Natomiast pare tygodni to rozumiem dłużej niż miesiąc a to jest mała kasa jak za aplikacje dla przychodni i przede wszystkim mało czasu jak na robotę w pojedynkę. U nas to by pewnie ze 60k kosztowało.
  • Odpowiedz