Wpis z mikrobloga

Protip dla osób które tak jak ja wydały dużo kasy na bootcamp i teraz przez covid nie mogą znaleźć roboty, bo nikt nie rekrutuje juniorów. Warto zabrać się za freelancerkę. Nie jest łatwo znaleźć klienta, ale udało mi się złapać pierwsze zlecenie na system do przychodni zdrowia lolalnej. Jakiś taki prosty - zarządzanie wizytami, lekarzami, rejestracja online. Wczoraj wystartowałem, teraz kilka tygodni i ponad 10k wpadnie. Tak trzeba żyć.

#programowanie #biznes #software #naukaprogramowania #wlasnafirma #programista15k
teddybear69 - Protip dla osób które tak jak ja wydały dużo kasy na bootcamp i teraz p...

źródło: comment_1614408213y4O0PsFIM8UEHQpfsghWJe.jpg

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@teddybear69: Ogółem kod może być, ale czemu piszesz raz po polsku a raz po angielsku? "SELECT * FROM [..]" powinno być: "WYBIERZ * Z [...]" Mam nadzieję, że pomogłem :)
  • Odpowiedz
@teddybear69: Dobry troll, ale gdy pracowalem w jednej małej firmie to w jednej aplikacji kod był napisany podobnie. Nawet jeden developer mi pokazał jak zrobić SQL Injectiona xD I co tam, nikt się nie przejmował tym. Nowe rzeczy pisaliśmy już normalnie, ale product ownerowi zależało tylko na ficzerach, a nie na naprawianiu zepsutego legacy kodu.
  • Odpowiedz
@teddybear69: Zawsze w takich zleceniach złóż zapytanie podobne do firmy konkurencyjnych z jakiegoś maila "przychodzi". Zobaczysz, że 10 000 zł to mało jak za centralny system zarządzania przychodnią.
  • Odpowiedz
@teddybear69: Wiem, ale zawsze zrób research i wtedy zaproponuj ciut niżej poniżej najniższej stawki jeśli jest zadowalająca (na pewno by było powyżej 10k), a jeśli nie, to wypośrodkuj jakoś. ZAWSZE rób RESEARCH.
  • Odpowiedz