Wpis z mikrobloga

2021 jest rokiem wielu niespodzianek. Z tej okazji pora na reaktywację tagu #arkowechilli, który obserwuje aż 6 osób ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ostatnie godziny spędziłem na rozpikowaniu tegorocznych siewek. Wykorzystałem 42 torfowe doniczki, w których swoje korzenie zapuszczą:
1 x Pink Tiger
1 x Carolina Reaper Light (nazwa robocza, nasiona od @JemMandarynke z roślin, które owocowały mini-carolinami)
2 x Lemon Drop
2 x Bhutlah SLP chocolate
2 x Thai Chilli
2 x Tajlandia Real (Również nazwa robocza, nasiona z tego samego źródła)
2 x Habanero Chocolate
3 x Hot apple
5 x Habanero Orange Devil
6 x Jalapeno Mucho Nacho
6 x Jalapeno Brown
6 x Yellow Cayenne
6 x Tabasco

Wysianych było jeszcze parę odmian, które do tej pory nie wstały. Część to kilkuletnie nasiona, na które już w sumie nie liczę, ale mam nadzieję, że z pozostałych (Bhutlah SLP Chocolate, Habanero Yellow, Habanero Yucatan White, Habanero Red) coś wstanie - mam dla nich jeszcze 4 doniczki torfowe w zapasie i trochę kubeczków. No i pewnie znając moją rękę do roślin coś z tego co wylądowało już w pojedynczych pojemnikach padnie, więc będą doniczki z odzysku w razie czego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jako, że chętnie samemu wrócę do tych wpisów w przyszłości to zapisuję tutaj sobie też informację, że wysiewałem nasiona 11.02.2021 (oprócz Ping Tiger, którą dostałem już wykiełkowaną), a pierwsze na powierzchnię przebiło się 16.02.2021 Thais Chilli, Tajlandia Real i Jalapeno Mucho Nacho.
Pierwsze przesadzanie - 24.02.2021.

Nockę spędzą na biurku bo nie mam już ich siły przenosić, a od rana będą się wygrzewały w słońcu. Jutro ma być 17 stopni (ʘʘ)

Trzymajcie się gorąco ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chili #chilihead #papryka #papryczki #ogrodnictwo #uprawiajzwykopem #domowyogrod
ArekJ - 2021 jest rokiem wielu niespodzianek. Z tej okazji pora na reaktywację tagu #...

źródło: comment_1614215741ZaVoLNrR8S1v9bjoWscUmM.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kluskizserem: Swoją drogą te moje siewki w rzeczywistości są większe niż widać po przesadzeniu - wsadzałem je tak głęboko jak się dało do ziemi, żeby je usztywnić.
  • Odpowiedz