Aktywne Wpisy

simpiara +158
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

solejukowski +7
Tak właściwie to jakie są takie konkretne i realne oczekiwania tej grupy antypsiarzy tutejszej? Jakbyście wysłali swojego wysłannika do premiera, to czego by od niego chciał?
#psiarze
#psiarze

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jednakże komentarz usunąłem, przez ostatnie zdanie. Nie mogłeś się powstrzymać aby mnie obrazić, nie?
A teraz masz zadanie: w którym miejscu napisałem że popieram, albo nie popieram podatku dochodowego? Zapytałem wyłącznie, w jaki sposób po jego usunięciu bądź znacznym obniżeniu spiąć budżet, żeby budżet rok rocznie nie dobijał do 100 mld.
Ulubione zaklęcie kuców, które ma w ich mniemaniu kończyć dyskusję i usuwać problem. No nie. Czy wprowadzicie całość swojego genialnego planu jutro, czy w 2030, finanse muszą się spinać. W roku 2030 to nie będzie łatwiejsze niż dzisiaj. W rzeczywistości z powodów demograficznych może być trudniejsze.
Albo wiecie,
Tak żeby pokazać Ci to na przykładzie.
Gmin w Polsce jest koło 2500. Zakładamy, że w każdej gminie są dwie księgowe odpowiedzialne za kadry (czasami jest ich wiele więcej). Po usunięciu podatku dochodowego czas księgowania jednej osoby skraca się niesamowicie:
- nie
Sporo ulgi podatkowej wróci do budżetu i tak w vacie swoją drogą
Cooo xD i ty próbujesz kogoś uświadamiać tonrm eksperta pisząc takie coś? XD
Raz, że średnia stawka vat jest niższa niż 23%, a dwa, że to nie jest tak, że te pieniądze automatycznie zostaną wydane na konsumpcję. Więc typowe #shitwykopsays
źródło: comment_1612903728AEOfp4xCQApdAeOjBXy3ps.jpg
Pobierzźródło: comment_1612903842RGx8cKDoRr7H9S8dVHsWhO.jpg
PobierzAle z tą perspektywą wycięcia PITu, który odpowiada za 15% budżetu, nie licząc o wydatkach na jego obsługę to jak to tak? chooye prawaki przegły.
@koroluk: Wiemy, problem jest gdzie indziej. Nikt nie wie jakie wydatki będzie miało państwo w 2023 roku, bo co kilka miesięcy wpadają kolejne miliardy na kolejny socjal, emerytury, tarcze i tak dalej.
@dziadyga1: Nie szkaluj