Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@hdh3he3: chyba nie od dzisiaj wiadomo, że te raporty o płacach nie biorą pod uwagę wykształcenia, urlopów itp więc tak, to mogą być tego podwaliny. Ale raczej żadna Grażynka z produkcji nie krzyczy, że zarabia mniej niż jej mąż który jest np. spawaczem i robi 2x tyle co ona. Chodzi tutaj raczej o stanowiska kierownicze, ale nie o tym jest ta dyskusja.
  • Odpowiedz
a co to jest 30kg? W każdym magazynie dźwigasz o 10-20kg cięższe rzeczy

@Slimshader: Gdzie pracujesz? Ja w magazynie z chemia, recznikami papierowymi. Rzaaadko zdarzaja sie paczki ciezsze niz 25 kg.
  • Odpowiedz
@Slimshader: idioci. Sam pracowałem dłużej i jeżeli cokolwiek ważyło ponad normę to bym w życiu tego nie dotknął.

Dwóch kolesi miałem tam którzy naderwali sobie mięśnie jak próbowali poderwać zbyt ciężkie rzeczy na szybkości i ja jestem z tych co uczą się na cudzych błędach. Zwłaszcza, że to nie były jakieś wymoczki, kolesie mieli dobre 15 kilo mięśni więcej niż ja.

To jest jak z noszeniem butów ochronnych. Na 99,9%
  • Odpowiedz
@iwunio: No jest to trochę nieuczciwe. Wystarczyło by taką robotę na magazynie podzielić na segment ciężki, średni i lekki. Różnie płatne, ale nie jakieś drastyczne różnice (np najlżejszy 30 zł za godz, najcięższy 40 zł). I tak babeczki by sobie poszły na lekki bawić się z drobnicą (praca lekka ale żmudna i nudna), słabsi faceci oraz silne babki by poszły na średni, a wielkie byki by poszły na ciężki targać
  • Odpowiedz
@PolskiCzarnuch:

Dobra, złapałem bait xd podnoszenie kartonów w sklepie

Wyładowywanie skrzynek z bananami, pomarańczami i jabłkami (przy najbliżej wizycie w sklepie zerknij, ile ważą), przewalanie całych zgrzewek wody, przewalanie k---a kilogramów przez kasę.
  • Odpowiedz
faceci dzięki testosteronowi są znacznie silniejsi od kobiet :)

@smipur: Nie tyczy to każdego. Są słabi, chorowici, chuderlacy i dlaczego oni mają mieć jakieś normy które ich połamią tylko ze względu na płeć? A są kobiety które pakują, są tęgie i dają radę z większymi ciężarami. Nie powinny takie prawa być regulowane płcią, a po prostu możliwościami.
  • Odpowiedz
Kobieta o takiej samej wadze jak facet nigdy nie będzie silniesza.

@chwila: Bzdury. Chorowity facet który nigdy nic nie robił będzie słabszy niż kobieta która na siłkę chodzi. I on też może ważyć 50 czy 60kg.

Są faceci z niskim poziomem testosteronu. Kobiety mowią, że nawet dużo
  • Odpowiedz
@iwunio: dla drobnych kobiet i drobnych mężczyzn powinny być przydzielone inne gabaryty, za np mniejszą kasę. Podział stricte na płeć jest głupi, bo facet 160 wzrostu też sobie nie poradzi z duzymi obciążeniami bez większego narażania swojego zdrowia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@iwunio: no zajebiście, po 80 kg od razu na chłopa. A potem 30-40 lat na karku i nie możesz usiąść na sranie, wsiąść do auta jako kierowca czy wstać z łóżka, bo kręgosłup istnieje już tylko ciałem.
@rzeznia22: powodzenia w leczeniu tego, p--------e to. Kręgosłup masz tylko jeden i warto o niego zadbać zawczasu, zamiast się z-----ć w imię popisywania się.
  • Odpowiedz