Wpis z mikrobloga

Od zawsze chciałem mieć #maserati i tak się zastanawiam czy jest sens kupować samochód za ~60k z okolic 2005 roku.
Znajomi i rodzina odradza twierdząc ze szkoda wydawać na taki samochód tyle kasy skoro w tej cenie można mieć Audi albo BMW. Może nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy ze względu na problemy w razie awarii? #motoryzacja
WilczyPasterz - Od zawsze chciałem mieć #maserati i tak się zastanawiam czy jest sens...

źródło: comment_1610024271rJimL08iCUObNooHGYQYbF.jpg

Pobierz
  • 188
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WilczyPasterz: Oglądnij sobie serię Ferrari w cenie Skody u Patryka Mikiciuka na YouTube. Typ z kosmicznymi znajomościami, a spójrz jaki miał problem żeby kilkunastoletnie Ferrari doprowadzić do stanu używalności. Będziesz miał pojęcie o egzotyce. Na pewno nie są to auta dla ludzi liczących kasę przeznaczoną na samochód.
  • Odpowiedz
Znam mnóstwo Niemców - jak temat schodzi na Maseratti albo Porsche to mówią ze to nie na ich kieszeń a tu Polak się zastanawia czy kupić za 14k€ Maseratti i jeszcze jakiś typ mu pisze żeby brał bo dźwięk silnika rekompensuje wszystko XD ten kraj i ludzie nigdy mnie nie przestaną zaskakiwać XDDDDDD

Ps. Wiem ze tam kupujecie auta głównie marek premium (BMW, mercedes) bo sąsiadowi tyłek pękł albo kobiety się będą
  • Odpowiedz
Generalnie jak zadajesz takie pytanie, to odpuść. Maserati nie jest dla ludzi rozważających te auta jako konkurencję dla niemieckich samochodów.

Maserati to syf, bulwarówka. A już nastoletnie Quattroporte w szczególności. Tandetnie wykonane, przestarzałe, awaryjne, drogie i problematyczne w utrzymaniu. Jako egzotyk nie wygląda, nie jeździ. No brzmi zjawiskowo, to jedyny plus tego auta.

Takie W221, E65 czy A8 D3 z tamtych lat MIAŻDŻY takie Maserati pod każdym względem. Z takich ciekawszych rzeczy to już
  • Odpowiedz
Ten dźwięk! Polecam kierować się zasadą, lepiej mieć i żałować (tudzież spróbować), jak nie mieć i się zastanawiać co by było gdyby.

Tanio nie będzie, ale Audi i BMW jest „pospolite”, a Maserati to egzotyk.
  • Odpowiedz